Arròs de carxofes i sípia.
Avui us portem una recepta molt senzilla amb algun truc.
Per què sempre pensem que l'arròs ha de ser un dels plats més complexes?
Només cal aventurar-se i provar-ne algun. Aquest és fàcil i molt bo.
Tallem carxofes i només aprofitem el cor. Aquí hi ha unes 5 carxofes i les hi hem tret tota la fulla fins arribar a lo més tendre.
Ho posem a la paella amb un bon rajolí d'oli per que es vagi coent.
Teniem la meitat d'un pebrot a la nevera i l'aprofitem. Ens donar color i també gust d'escalivat.
Una sípia fresca trossejada. Només afegim això de "tall". Aquest arròs no porta res més.
Afegiu-li tomàquet rallat o triturat i si en teniu, posi algun dent d'all.
Afegiu aigua i deixeu-ho infusionar uns 20 minuts. Moment ideal per a una copa de vi o vermut.
En aquesta ocasió posem aigua fins als botons ( rematxes ) per que al cap de 20 minuts reposarem l'aigua que s'ha evaporat.
Afegim l'arròs rodó i la proporció adequada que diu el fabricant ( en aquest cas 1arròs/2aigua ).
I corregiu de sal i pebre. I colorant o safrà si en poseu.
Nosaltres sempre fem la cocció amb foc fort 7 minuts, 5 suau i 8 de repos.( per al rodó). Però depenent del foc ( vitro, gas, paellero, llenya..) corregirem.
Us quedarà molt bo. Envieu-nos comentaris si el proveu!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada