Asmundo. La Ràpita. 1912.

Ara que escric aquesta entrada al blog ja fa 111 anys que Casa Asmundo acumula raons. És indiscutible que podria ser un dels restaurants degans de les Terres de l'Ebre sinó el que més anys porta obert en el mateix emplaçament; però tampoc hi ha motiu de discussió quan diem que tota la seua cuina manifesta els millors exponents de la gastronomia del Delta de l'Ebre.
Ara fa uns dies vam visitar-lo per documentar l'arròs que podeu menjar allí i hi ha moltes coses de què us voldria escriure.

En primer lloc, voldria obviar el fet que és un dels llocs amb més encant de la Ràpita, però abans vull fer referència a la nostra visió de llocs amb encant. Per què l'encís no s'aconsegueix amb una decoració inspirada en uns pins de Pinterest sinó que es crea seduint a les persones que visiten, amb aquella mescla de nostàlgia per la història i la innovació. D'història van plens, porten tres generacions servint menjars i d'innovació també, ja que tot canvia i el celler que meneja Pedro no és el que se servia fa dues dècades i els postres que elabora Noemí incorporen novetats a cada temporada.
Durant més de cent anys els canvis s'han anat fent a poc a poc i són quasi imperceptibles. Hi ha receptes com les de l'Arròs del Caldo que no s'han pogut millorar perquè ja ho són d'excel·lents.
Ja ho diu la dita; si alguna cosa funciona, no la toquis.


Sobre l'arròs cal dir que és un dels millors arrossos que hem provat a les Terres. Ho diem amb la boca ben oberta. I això que vam demanar la marinera.
Si haguéssim volgut tastar l'arròs del Caldo hauríem d'haver reservat uns dies abans. Aquest és un dels motius perquè ens agrada. L'arròs del Caldo del d'Asmundo podria ser el millor plat del Delta, més d'aquí, més km0, més autèntic i més complet dels que pogueu recomanar a qualsevol persona que estimeu. Si us deixeu aconsellar per Pedro amb una referència de vi descobrireu per què diuen que és un dels millors cellers. 

Anar al d'Asmundo és una decisió activa. S'ha de preveure i reservar i explicar què voleu menjar perquè alguna cosa ha d'anar per encàrrec. Són els inconvenients de treballar amb el peix i marisc fresc que arriba directe de la llotja de La Ràpita (un dels ports pesquers més importants de Catalunya).


Sobre els entrats us diré que solem demanar alguna cosa per picar mentre esperem l'arròs i aquests acostumen a quedar en un segon pla quan arriba l'arròs a taula. Però no hi ha ítem menor a la seua carta. (Menció especial a les almejes a la marinera). Des dels musclos al pa, des dels vins al gelat de mantecado tenen molt que presumir. ( tip:Proveu els postres casolans que fa Noemí)
Si teniu algun compromís, porteu-lo al d'Asmundo. Però penseu que el més gran compromís l'heu de tenir amb vosaltres mateixos. Aneu-hi i no espereu a ningú. I si voleu un consell, aneu-hi entre setmana i amb temps. Com es sol dir aquí baix: Us fareu un homenatge ( o donanatge ). 


  

Comentaris

Entrades populars