Entornalls i una recepta de proximitat.



Hi ha arrossos arreu del mòn i varietats per acabar boig. De ben segur que els vostres plats tradicionals s'elaboraran millor amb les varietats que es conreen al vostre territori.
Per posar uns exemples, el chaulafan es cuina millor amb l'arròs llarg d'una piladora d'ecuador, una amanida india amb un basmati, un rissoto amb un carnaroli italià i un arròs a la paella amb una varietat autòctona de la zona.
Alhora de defensar un arròs de proximitat s'ha de fer de manera conscient i la millor manera és amb productes de km0.
Nosaltre hem adquirit un paquet d'entornalls que és un arròs bomba cuidat en proximitat per un petit productor que li posa tots els encerts amb molt de carinyo a la seva collita.
Entornalls és un 100% bomba, cosa poc habitual, i està cultivat i segat amb el pagès a l'aguait. Cuidant que s'espallofe sense treure-li tota la fibra que l'envolta.

Per això volem agraïr això provant-lo amb productes de l'hort. Amb coses de casa. Senzilles però que són contenedores de grans experiències. Això converteix el seu tast en una experiència rodona. Com el gra. 


Nosaltres l'hem tractat amb delicadesa aquest arròs. Amb unes poques verdures de l'hort del Boixar i un brou de peix. Sofregint uns crancs. Acompanyant-lo, unes galeres que li donen tot el sabor del mar, uns escamarlans i musclos, i uns llagostins que fan de senyor a un arròs que es mereixia un bon braser de llenya per completar un plat rodó.
En aquest cas sofregim un poquet l'arròs per a segellar-lo i l'ofeguem en el brou calent.
Recomanem que tasteu els arrossos dels petits productors per que l'amor que hi depositen, es vehicula a travès del producte i us acaba arribant al vostre paladar.


La ceba no l'hem posat al sofregit sino que havia servit per preparar un brou de peix.


Entornalls es presenta envasat al buit.
Es veu uns gran molt sencers amb absència de trencats, rojos i picats. Es veu que és un arròs de gran qualitat.


Sota el segell d'Entornalls també es produeix oli d'oliva verge. Pensem que d'haver-ne tingut haguet casat molt bé amb aquesta recepta.




Comentaris

Entrades populars