Taller d'arrossos del Delta de l'Ebre.

Ara fa uns dies i gràcies al nostre bloc ens van proposar de fer un taller sobre l'arròs del Delta de l'Ebre a Can Amat , Sant Esteve Ses Rovires ( Barcelona).
Hem de dir que ens va sorprendre la proposició però més ens va sobtar que la invitació vingui de Mari Pau Huguet. 
Ara que ja la coneixem podem entendre que li arribèssin notícies nostres per que arriba a conèixer cada indret de Catalunya i la seva personalitat extraordinàriament simpàtica permet aquest nivell de coneixement.

Can Amat és un lloc extraordinari on a part de convits i grans celebracions també fan els diumenges gastronòmics. 
Un dia van fer la jornada del calçot, un altre la de l'oli i així alguns fins arribar a la jornada de l'arròs del Delta de l'Ebre.

Nosaltres vam plantejar el nostre taller com un tast amb cuina en viu en que varem fer tres paelles per mostrar als assistents com les fem al Delta de l'Ebre.

Aquí us documentem de manera gràfica el procés de la paella valenciana.
Al Delta, es considera que ens van dur l'arròs els veins de l'albufera i d'allí n'hem evolucionat les nostres varietats.
En fem milers d'arrossos diferents, un per a cada casa i sempre amb productes d'un territori que arriba des de les muntanyes dels ports fins al mar passant per la plana i l'horta. Un territori molt ric en productes de proximitat i també amb una gran cultura gastronòmica.
Lluny de l'estandarització de la recepta de la paella, cada dia s'obri més el ventall de les receptes amb arròs.

Per explicar als assistents aquesta riquesa vam elaborar un arròs negre de verdures i finalment una paella mixta tal i com la fem a les Terres de l'Ebre.

No tan sols varem fer arròs allí, sinò que també van fer algun ball i cantades de jota, mostra de productes del Delta i elaborats a partir de l'arròs com el licor d'arròs de Segadors del Delta.

 Ens veiem al proper taller i us continuarem explicant coses de l'arròs a www.arrosebre.blogspot.com

























Comentaris

Entrades populars