Camarles IX Jornades Gastronòmiques de la Baldana d'arròs.

Deixeu-me recorda que el títol del bloc és Arròs de les Terres de l'Ebre, tot i que hem derivat la intencionalitat del mateix bloc a digerir arrossos al plat, ja sigui paelles, arrossos o plats fets a la paella.

Però ens agrada avui potenciar dos punts. El primer és que les Terres de l'Ebre són quatre comarques, no tan sols el Delta de l'Ebre i avui veiem el Delta des del seu balcó. L'altre és que hi ha infinitat de plats amb arròs i diferentes elaboracions, però un de molt d'aquí és la baldana d'arròs.




La baldana d'arròs s'elabora a quasi tots els pobles de les Terres de l'Ebre i dintre d'aquests, cada carnisseria o obrador ho fa amb la seva recepta.
Però escollim Camarles per parlar-ne. Amb motiu de la seva Jornada Gastronòmica de la Baldana d'arròs. Que és de data inminent i que hi ha molt que parlar. Per que la baldana d'arròs té una elaboració anterior i una de posterior.
La primera es refereix a l'elaboració de la baldana. La segona és com s'elaboren multiplicitat de plats amb baldana.


Us adjunto la nota de premsa que explica molt clarament en què consisteix.



IX JORNADA GASTRONÒMICA DE LA BALDANA D’ARRÒS DE CAMARLES, EL DISSABTE 31 D’AGOST A LA TORRA DE CAMARLES.

El poble de Camarles acull el dissabte 31 d’agost la novena edició de la Jornada Gastronòmica de la Baldana d’Arròs. Un total de 9 establiments de la població oferiran una gran varietat de plats i degustacions elaborats amb el producte estrella de la cuina camarlenca i de les Terres de l’Ebre: la baldana d’arròs.

Des de fa nou anys es finalitza el mes d’agost amb aquest esdeveniment gastronòmic que ofereix als visitants l’oportunitat de degustar el producte autòcton amb plats de cuina tradicional i creativa; plats que satisfacin a tots els gustos i amb un cost baix. La baldana d’arròs omple de gust els plats que es preparen en guisat tradicional com pot ser amb suquet, cargols, fesols, pizza, fregits, baldana sola, etc.

La Jornada Gastronòmica de la Baldana d’Arròs compta amb un tiquet de 4 degustacions amb un cost de 6 euros i un altre tiquet de 2 consumicions per un preu de 2,50 euros. Un total de 8,50 euros són els que es necessiten per poder passar una tarda agradable on es podrà sopar, gaudir de la música en viu.

A nosaltres no ens solen agradar segons quines jornades gastronòmiques, ja que si són d'arròs és molt difícil satisfer el paladar del primer a l'últim. Ja que començen a servir l'arròs cru al primer i l'últim se l'engull passat. L'arròs és molt serio per a provar sort entre 500 comensals.
Però la baldana és diferent. Es podria servir a 5000 comensals i tots la rebrien al plat al punt. Per que la seva cocció així ho permet. 
Així sí que tenim assegurada una bona Jornada que ademés de gastronòmica serà també social. 
Potser m'acosti a saludar la meva amiga Maria Gaya i la gran família que són i que cada any es fa més gran.
Li preguntaré si Esther també la sap fer aquesta recepta.
Us ve de gust saber la recepta? Us la deixem aquí per que proveu sort amb aquesta recepta d la carnisseria del Paulo a Camarles.

Ingredients:
Arròs
Greix de porc
Sang de porc
Ceba (opcional)
Pebre
Sal
Budells de l'intestí gros


Preparació:
Es cou les grasses de porc i l’arròs al punt. Un cop cuita la grassa es passa per la picadora per poder deixar-la un poc més líquida, s’afegeix la ceba (opcional), sal, pebre, sang i l’arròs. Aquesta mescla es farà amb espai de quatre minuts entre els ingredients. A continuació s’emboteix dintre el budell de porc, sempre es lligarà en porcions de 10 cm, per donar la forma de la típica baldana d’arròs. Un cop tenim les baldanes creades, passarem a coure el producte.

Un cop estan, es poden menjar; si les voleu conservar posar-les en un frigorífic a 3º/6º de temperatura.

Elaboració de la Baldana d’Arròs de la Carnisseria del Paulo de Camarles.



Comentaris

Entrades populars