Arròs negre al Petit Cafè. Cuina de proximitat.


Dels ports al Delta de l'Ebre hi ha tota una línea orogràfica que puja i baixa entre valls i planes, turons i montanyes fins arribar al mar. I d'aquí se n'exploten un munt de productes; de la terra, del mar, de l'horta, de la muntanya. Carn, peix, verdures i fruits, olis, mels, plantes aromàtiques, aigues, vins. Tot de les Terres de l'Ebre. Tot de proximitat. 

I hi ha restaurants que, coneixent-ho, busquen productors de proximitat, si pot ser ecològics o almenys compromesos amb la terra. Cerquen al mercat, quant es pot, els millors productes per que aquí a les Terres de l'Ebre hi tenim de tot i bo. I fins que no vinguin de fora a descobrir-ho ( com ja està passant amb l'oli, el vi ..) no ens adonarem de que estem en un lloc privilegiat.
Adonar-se'n no significa pensar que tenim els millor productes. Vol dir saber-ho i estar disposat a pagar un xic més que qualsevol producte sense aquest valor afegit.

Doncs això és el que reflecteixen els plats d'Isabel. Mentora, creadora, chef, cuinera, cambrera i tot lo que s'hagi de fer per que el Petit Cafè tiri endavant des de fa unes desenes d'anys.

El Petit Cafè ha passat per diverses etapes i s'ha sabut adaptar a cada época oferint des de menjars casolans de petit format, fins a grans banquets o càterings, passant per una línea de conserves per emportar.



Aquesta setmana hem anat a visitar el Petit Cafè per que ens faci un arròs negre. 
I mireu si n'és de senzilla la recepta de l'arròs negre que pensavem que no es podia millorar. Però al Petit Cafè li han pogut donar un valor afegit. El del sofregit amb productes del terreno, el del caldo fet de peix de roca o de la bahia del Delta, el dels xipironets de la llotja de proximitat i , es clar, el de l'arròs d'aquí. 





Avui dia el luxe no recau en els productes exòtics sino que es troba en els productes senzills obtinguts amb més respecte per la terra o el mar, respecte a l'arbre o al seu entorn. I el restaurant que pugui aconseguir això li donarà un valor afegit que el convertirà en un luxe. 













Comentaris

Entrades populars