45è Concurs Nacional de Paelles a Fira Amposta.


































Des de fa 45 anys a Amposta es fa un concurs de paelles. Això ja fa molt que pensar. 
Parlo de que el debat habitual va de que la paella és valenciana i està molt acotada a uns ingredients i que al Delta de l'Ebre fem arrossos. No sé si algú pensarà que 45 anys són sufucients per a mereixer l'ús de la denominació paella però, si més no, autoritza prou a la gent del Delta de l'Ebre a anomenar a tot això que us presentem amb el nom de paella. 

Aclarit això us explico que el nom de "nacional" ja fa una pila d'anys que es posa i que no indica exclusivitat en l'ús si no que ens parla de l'abast territorial que té.
Tenim doncs que 45 anys i d'àmbit nacional ja fan d'aquest concurs un gran esdeveniment que cal tenir en compte. 

Sobre les bases us direm que donen els mateixos ingredients a tots els participants i ells escullen la proporció, la cocció, l'ordre i la disposició dels ingredients. 

No volem entrar en el debat de si els ingredients són o no els correctes per que la nostra proposta que anem defensant de fa un temps és la tesi de que l'arròs ( o si esteu d'acord la paella ) de les Terres de l'Ebre no és una recepta. Pensem que la particularitat de l'arròs de les Terres de l'Ebre és que tindria mil i una receptes i cadascuna d'elles amb mil maneres de cuinar-lo. I a cada temporada li canviarem els ingredients. Cal que començen a entendre això i a explotar aquesta característica per fer-ne millor difusió cap a fora. ( per tant, ens agrada que hagin triat aquests ingredients). 

Una bona prova del que defensem al blog es veu en aquest concurs nacional de paelles que es fa a Amposta des de fa 45 edicions. 25 places d'inscripcions de gent que cuinen amb els mateixos ingredients, amb les mateixes condicions i cadascun dels seus arrossos els surt diferent.

Aquí recau la diversitat i en aquest blog així ho demostrem amb més de 100 entrades amb tots els arrossos diferents. Cadascun d'un color, cadascun d'un sabor, cadascun amb un olor. Som un territori d'un mil·lió d'arrossos. 

A continuació us presentem les 25 paelles que han participat al concurs. Però no les hem tastat. No sabem si el veredicte és el correcte però confiem molt en el criteri del jurat. La número 2 ha quedat guanyadora i ho veiem del tot just.
Desitjem que aquest concurs duri molts més anys per a fer que l'arròs de les Terres de l'Ebre tingui el lloc que es mereix. 










































Comentaris

Entrades populars