Boupaella. Una proposta artística.

Bouesia és un festival d'accions poètiques/artístiques que va nèixer fa deu anys en el context del Delta de l'Ebre.
La seva mirada al territori des d'una prespectiva artística té alguns moments d'exaltació a la terra.
Enguany per exemple Mariaelena Roque presentava una performance inspirada en els ous del cargol poma ( i les putes de la carretera) a la rotonda  VacaBomba de Vandellós.
Ara fa uns dies l'acció s'ha traslladat a Amposta i una d'aquestes ha estat un paella.
Com hem apuntat i tots sabeu ja, la Paella és un plat social i al voltant d'una paella passen coses extraordinàries.
Jo he tingut el plaer de conèixer a Rafael Tormo que és qui ens ha portat la seva recepta de Paella ( Valenciana) i qui ens ha parlat de molts arrossos de la seva zona que esperen provar en un futur.
La seva paella portava un bon sofregit. De verdures, pebrot i bajoques i com a curiositat uns alls que ha sofregit i retirat i uns tomàquets a rodanxes.

Tot ben infusionat durant un bon rato amb aigua i amb el caliu dels assistents a  la presentació. 
Vitorejat al refresc d'unes cerveses i amb un molt bona companyia amb personatges il.lustrats ( millor que il.lustres) la paella no ha portat pressa.
Pollastre i conill donaven el tall a una paella que aromatitzava la zona del castell d'Amposta.

Rafel ens diu que l'arròs que gasta és de lo més comú o barato i valorem el risc que accepta fent una paella per a uns 30 comensals que acostumen a alimentar tant la panxa com el cervell.

Rafel para el foc al temps just i disposa la paella per servir baix l'atenció dels qui esperen compartir un plat que ja fa estona que comparteixen.
Per que la paella es comparteix durant la cocció i durant el menjar. Quant la paella arriba al plat ja quasi hem arreglat el món entre tots i podem fer aquell silenci que es fa quant la gent té el plat a taula i té gana.
Per que el silenci també és poesia.



Comentaris

Entrades populars