Arròs d'àdena tomaquera d'enguany


Un dels arrossos més "verdaders" de les Terres de l'Ebre són els que utilitzen caça menor. Arrossos de pato, de polla, adena i moltes altres espècies que sovintejen els aiguamolls són tota una delícia exclusiva. Exclusiva per no es pot caçar aquestes espècies en gaires llocs ja que aquí els caçadors fan un control de població per previndre que aquestes espècies es converteixin en plaga i facin festa amb l'arròs que a hores d'ara esta per segar aviat.




Un dels caçadors més savis de les Terres de l'Ebre en quant a cants, reclams i espècies i els seus comportaments que coneixem és Xavi Ripollés. I aquesta setmana ens ha portat una àdena tomaquera acabada de abatre i que ell mateix s'ha oferit a pelar i "sufrimar".


De les pexugues se'n poden fer uns tastos a la planxa, o també es pot fer a trossos amb ceba i tomàquet per fer un pato a la cassola.
Nosaltres volem dignificar el regal que ens ha fet acompanyant-lo amb el millor arròs bomba del món i fent un post.

Nosaltres mateixos l'hem cuinat trossejant-lo i rossejant-lo (sofregint-lo).
Com tenim joves a casa i el pato no és la seva debilitat hem optat per triturat les verdures del sofregit per que no molesti res. Arròs i pato. Aquí se'n diu "aplana i engull".

Recepta:
-Una àdena tomaquera
-Arròs Ricentum Collita 2012.
-Dos tomàquets
-Dos pebrots verds
-Dos dents d'all.
-aigua (3 d'aigua/ 1d'arròs)
-sal pebre i colorant

La recepta és senzilla. I us la posem per passos. (Amb fotos)

Enrossim l'adena



Afegim les verdures triturades i continuem sofregint.


Afegim aigua i infusionem els ingredients fins que bulli un ratet l'aigua.


Hi tirem l'arròs medit (1arròs/3aigua) o en forma de creu (requereix ull).

No ho remeneu. La cocció dura 16 minuts durants els quals només heu de baixar el foc si ho veiu complicat.

Deixeu reposar tapat i serviu amb generositat a tots els qui tingueu invitats. Segur que repeteixen.









Comentaris

Entrades populars