Jornades Gastronòmiques de l'arròs a Amposta. Restaurant l'Antic















Ja ens agradaria visitar tots els restaurants que participen de les Jornades Gastronòmiques de l'arròs, però a dia d'avui i com hem anat fent fins ara, el fet de pagar amb els nostres diners com tothom fa, ens limita les nostres visites per menjar arròs.
Per això el que hem hagut de fer és llegir tot el llibret de les Jornades Gastronòmiques de l'arròs d'Amposta i triar quin dels restaurants hauriem de visitar.
Els criteris han estat diversos però quasi tots tenen l'origen en la nostra visió del fenòmen Jornades Gastronòmiques.

Per a promocionar un producte d'una regió es poden fer algunes accions més o menys acertades.
La que li fa menys favor al producte són els "Dies de (la carxofa, la botifarra, el musclo, el llagostí..); servir 3.000.000.000 calçots a turistes baixats d'autobusos a 3euros la ració dona molt poc benefici al producte i encara menys a la ciutat que acull la festa.

Les Jornades gastronòmiques si que posen en valor el producte per que un dels objectus principals és realçar el producte, buscar-li noves aplicacions, repensar les receptes clàssiques etc.
És l'I+D d'un producte amb els cuiners com a creatius. Però no tots els restaurants estan disposats a participar i fer aquest paper.
Sortir de la seva zona de confort no agrada a molta gent i per a un restaurant pot ser un trasbals haver d'elaborar un menú i dur-lo a terme a cada servei durant un més.
Les elaboracions esdevenen més complexes i potser caldrà llogar algú més a la cuina aquells dies.
A canvi, podria ser que la cooperativa o els productors li puguin donar o facilitar l'accés als productes de les Jornades i la entitat que ho promou els hi farà difusió dels menús o en generarà activitats complementàries.

Això comporta que alguns restaurants facin més esforços que altres alhora d'aportar innovació al producte i d'elaborar un menú que des dels entrants fins al postre pugui incloure al producte en qüestió com a protagoniste.

Per això i per altres raons hem escollit el Restaurant l'Antic alhora de provar el menú de les Jornades Gastronòmiques de l'arròs d'Amposta. Un restaurant senzill, sense luxes aparents, adaptat a la butxaca de les classes treballadores i amb un servei molt amable.


Mireu el menú ( i el preu) i veureu que esteu davant d'una peça de joieria a preu de mercat de carrer. I es que ens ha sorprés del primer a l'últim plat i és molt econòmic. Per això decidim fer-li un post al blog, per a que el visiteu quant pogueu ( durant aquest més d'octubre).


El primer plat és una torrada que en posa foie i ceba caramelitzada i arròs cruixent. 
Valorem molt que fins i tot a l'entrant i amb una elaboració diferent a l'habitual hagin tingut en compte l'arròs. 





De primer plat en porten una tonyina escabetxada amb un arròs que acompanya el plat. L'arròs com a guarnició és molt comú però en aquest cas la funció no és decorativa sino que conjuga molt bé amb la tonyina. És necessari per al maridatge dels dos productes.


Per a nosaltres, el plat estrella és aquest arròs amb calamarsons i alls tendres. Sabem que co a plat principal ens podria plenar molt però per a introduir el següent plat és la mida justa amb la perfecta elaboració. És un dels millor plats que hem provat darrerament. Només per aquest plat, val la pena sentar-se a una taula de l'Antic. 





El plat principal és aquest majestuós arròs caldós amb llamantol o bogavante que ressucitaria a qualsevol en els dies més freds de l'hivern. Un plat molt enèrgic amb molt de gust. 




Ens fa molta il·lusió que es permetin el luxe d'acabar amb postres de la casa que tenen l'arròs com a element. Per que l'arròs es pot utilitar per a qualsevol tipus de menjar.
Amb exemple com aquests, pensem que Si que es fa un favor al producte, s'aporta innovació i es posa en valor un arròs que podria ser un dels millors del món. 





Comentaris

Entrades populars