Licor d'arròs. Un fenòmen de les Terres de l'Ebre.

L'I+D ha estat sempre una pedra al camí de moltes cooperatives agràries fins que els últims anys, noves generacions de pagesos formats volen donar-li un valor afegit als productes que els seus pares cultivaven.
L'exemple més captivador és la revolució del vi a les Terres de l'Ebre i adjacents que ha sofert una transformació cap a un vi de consum actiu. Beure pel plaer de beure superant l'acció de beure per acompanyar el menjar.
Amb això, molts cellers s'han renovat i han sabut potenciar les característiques que diferencien els seus vins dels altres.
També l'oli ha millorat la seva comercialització amb nous envasos, presentacions, aromatitzacions i altres productes complementaris al voltant del vi.

Però on ha quedat l'arròs? Consumim l'arròs de la mateixa manera que el consumiem fa uns anys?.
Les presses i la poca destresa nostra envers els nostres avis van fer aparèixer una infinita gamma de varietats d'arròs rodó a l'hora de fer produïr el camp. Però també es comença a cultivar arròs semillarg, minori, basmati i es comença a fer proves amb altres varietats que tenen usos culinaris diferents dels arrossos a la paella. Arrossos vaporitzats, integrals, rojos, negres.. algún dia en parlarem d'ells però avui volem incidir en altres subproductes de l'arròs.

De l'arròs, en parlarem, també se'n fa el Sake, sen treu per fer paper d'arròs, se n'aprofita la clofolla per fer palets, i fins i tot hem pogut veure materials rígids a base d'arròs i resines per tal d'elaborar peces industrials.

Però si un subproducte ha causat un fenòmen viral a les nostres terres ha estat el licor d'arròs.

El licor d'arròs és un producte que ha esdevingut obligat a qualsevol sobretaula de les nostres trobades socials. Ha estat introduït fins i tot com a cocktail per a les nits d'oci a les Terres de l'Ebre i és souvenir obligat per emportar-se un bon regal en la nostra visita a les terres de l'Ebre.

El fabricant que més aviat va introduïr aquest producte al mercat fou Arrossaires del Delta que ja duien un temps apostant per l'I+D a la seva cooperativa i que tot i les dificultats s'ha establert com a primer productor de licor d'arròs.

Aquesta revolució s'ha fet extensa a molts altres distribuïdors que han volgut millorar el licor d'arròs amb més o menys destresa.

Lo dolent del cas és que s'han sumat els distribuïdors de licors que quant hi posen mà ho desvirtuen tot en favor del negoci. Potser els acabo de deixar malament però m'ho perdonaran. I es que han sortit licors de carxofa, licors de pastisset, de condonyat, de trufa, d'ou i provocaran la dissolució del fenòmen arrelat al territori.
Diuen les males llengües ( que sempre tenen raó ) que molts dels licors d'aquests no porten ni carxofa, ni pastisset i alguns, ni tan sols arròs (!). Llavors estem generant un forat negre en els souvenirs venent al Delta licor d'arròs que no porta arròs? És com comprar un souvenir de la sagrada familia made in taiwan saltant-se així lo de l'artesania de proximitat.


Nosaltres tenim la sol·lució per tal d'adquirir els millors licors d'arròs a les Terres de l'Ebre.

www.licoresdearroz.com















En aquest indret podreu trobar i comprar totes les característiques de cada licor d'arròs que es produeix al voltant del producte estrella del Delta de l'Ebre. Podeu fer comandes i podeu preguntar-los coses. Ells responen sempre i tenen una atenció al públic excel·lent.

Ara per Nadals fan uns lots extraordinaris si heu de fer algun detall.














Comentaris

Entrades populars