Arròs negre i arròs caldós de secret i carxofes. Escola d'arrossos i paelles a València.

Jo no ho negaré mai, València fa més anys que potencia la cultura gastronòmica de l'arròs. Dedica més extensió de terra al conreu d'aquest cereal i, en ser una metròpoli molt més gran acull una gran quantitat de comensals a les taules dels seus milers de restaurants.
Res a veure amb l'humil treball que fem a les Terres de l'Ebre pel nostre arròs. Tot suma, però tenir la quantitat de recursos que València, la seva diputació i la seva comunitat destina a la promoció d'aquest plat no té res a veure amb les accions que fem aquí.
Com diuen: el que importa és el resultat al terreny de joc. I diuen que a València no es menja bon arròs. Que els pitjors arrossos es menjen a València i que allí només posen garrofó.
Això no és cert i ho demostrem en algunes entrades que us hem proposat en aquest blog.

València, a part de les comunitats com WIKIPAELLA que treballen per promocionar la paella valenciana, hi ha molt centres culinaris que potencien les possibilitats d'aquest ingredient.
Però és que també hi ha escoles i per suposat molts restaurants on menjar bo.

Nosaltres hem visitat la Escuela de Arroces y Paella Valenciana que és un restaurant on sovint fan cursos per aprendre a cuina l'arròs, per a preservar la recepta de la Paella Valenciana i on també serveixen carta. Ens van per davant tres pobles. Cal deixar de mirar-se el melic i posar-se a treballar.

Anem a lo nostre.

Avui hem visitat aquest espai i hem demanat


Arròs negre i arròs caldós de secret i carxofes. Escola d'arrossos i paelles a València. 


Començem per l'arròs negre.
És un arròs negre perfecte. Amb un gra solt i un producte de qualitat. Un bon sofregit i un fumet que arrodoneix un plat presentat com Déu mana, en una paella d'un dit d'arròs.
Jo us recomano provar algun altre plat per que n'hi ha moltíssims a la carta per triar. L'arròs negre sempre serà arròs negre encara que aquest ens ha agradat.
Nosaltres no estem acostumats al "pimentó roig" que li posen en aquesta banda de la geografia però podreu demanar amb antelació que ho moderin.

Vull nomenar l'alli i oli que està fet d'all i oli. Fet a mà. Però sense ou. S'ha de ser valent per atrevir-se però és molt bo i acompanya gratament l'arròs negre. 





L'arròs caldós de secret i carxofa és un plat per compartir amb molts.
Si que són racions per a dues persones, però les cantitats són per a recordar. En poden menjar quatre amb aquestes racions.
Val a dir que aquest arròs a la carta no està amb secret però aquell dia ens van proposar acompanyar la carxofa d'aquesta manera. 


La presentació amb l'olla és d'admirar tot i que a nosaltres amb la cassola enmascarada també ens va bé. La veritat és que el restaurant cuida molt els detalls com ha de ser en un lloc prop del nucli turístic de la ciutat on la competitivitat és alta.


L'arròs caldós de secret i carxofes té records d'olla, de bullit i de aromes de casa. El secret està molt ben estofat i es nota també la presència del "pimentó". Les carxofes, prèviament cuinades fan que el caldo tingui un bon gust a plat d'hivern que us reconfortarà. 


Aquests dos arrossos estan cuinats, segons el cuiner, amb arròs bomba. Un arròs bomba aparentment més llarg de lo normal però que conserva la seva integritat durant la cocció. Fins i tot amb el caldós. 

Nosaltres no deixem de recomanar que visiteu València per a empapar-vos de la feina que fan per la seva gastronomia per que el Turisme comença per la gastronomia, passa per la cultura i la natura i acaba en la gastronomia.
Deixem de mirar-mos el melic que som bons però encara podem aprendre. 


Comentaris

Entrades populars