MUVA. Cultura de l'arròs i vanguardia

Ja tenim una entrada del Muva que us presentem un arròs molt "de mar" del xef Dani. Però és que el MUVA, és considerat dels millor restaurants de Penyíscola (juntament amb el de Carme Guillamot i altres..-aviat visitarem Mola!).
Per què marxem costa avall? És que l'àrea d'influència de les Terres de l'Ebre és molt extensa.
Coneixem un restaurant a cambrils que només gasten productes del Delta. Hi ha molts cuiners de la terra que fan carrera més enllà de les fronteres i a Penyíscola hi va molta gent de les Terres de l'Ebre i n'exporten la cultura gastronòmica.
És el cas de Mikel Vulmaro amb qui he compartit milers de moments extraordinaris. Per què no havia fet esment de les seves virtuts? Per que sabia que ho acabaria fent i havia d'esperar la seva floració.
Mikel ha trobat un lloc on treballar tot el seu potencial i també on trobar un públic que li balli els plats.




A Muva, Mikel només fa Sushi. Makis, niguiris, gunkan, california rolls..Si. Però li dona la volta i fa que l'arròs no sigui només un suport on depositar-hi productes sinó que juga, investiga, deconstrueix i fusiona tècniques, productes i coccions.
El Sushi esdevé arròs de vanguardia en els seus plats que deixen de ser plats tradicionals japonesos per a ser alta cuina.
Es fa difícil enumerar els productes per que alguns tenen noms que mai hem sentit. I no us podem explicar la sinestèsia de cada mos per que hi canvia les textures i ho reinventa tot. Un mestre que fa que l'arròs assoleixi la dignitat que sempre ha merescut. 
Si la creativitat entra a la cuina japonesa per aquestes vies ho farà amb Mikel i en serà model.
Visiteu MUVA i demaneu, entre altres coses, Sushi.

Comentaris

Entrades populars