Arròs negre del Mercat d'Amposta. Amb fumet de peix i arròs Bomba DACSA.


Per fer un arròs negre s'ha de tenir poques coses en compte.
Una d'elles és la tinta que és si no l'element principal, el més característic. 
Nosaltres anem al Mercat d'Amposta i comprem una sípia ben bonica i les dependentes ja ens pregunten si guardem la tinta.
La tinta està contenida en una bossa natural que és l'organ que la emmagatzema aquesta eina de defensa que tenen aquests éssers tant curiosos i bons.
Per guardar bé la tinta agafeu un recipient i buideu la bossa. Afegiu aigua per dissoldre-la i ja podeu conservar-la.
No fèssiu l'error de congelar les bossetes directament. Heu de dissoldre la tinta en aigua sinò es convertirà en una pasta de grúmols gens atractiva per posar a l'arròs. 



Arròs negre. 

Per fer aquest arròs negre hem trossejat la sípia molt petita i n'hem afegit també pebrot. 
A l'arròs negre no li calen grans invents tot i que hi ha qui posa carxofa, pernil, alls tendres, porros i altres ingredients. Podeu posar-ho si voleu però a nosaltres ens anirà bé posar un bon fumet de peix que també ens proveeixen al Mercat d'Amposta. 



Quant estigui la sípia i el pebrot cuit, podeu afegir tomàquet abans de tirar el fumet. En aquesta ocasió no fem bollir el caldo amb el sofregit.







Sofregim l'arròs abans de tirar el caldo per que el caldo l'estem calentant també. L'arròs que he utilitzat és el Bomba de Dacsa i dona un bon resultat. Ens agrada anar provant arròssos i de dolent n'hi ha ben pocs. S'ha de seguir les instruccions del fabricant.

Poseu i llagostins si voleu, però si els poseu podrieu sofregir-los abans que res i tindrem un plat perfecte. 



Comentaris

Entrades populars