Arròs de congre i galeres a Can Batiste.



Tenim el privilegi de tenir jornades gastronòmiques tot l'any. No no parlo de les Jornades Gastronòmiques de la galera. Parlo d'arròs, com sempre. I és que facin les jornades que facin, sempre hi ha un plat d'arròs per anar a provar. Sempre hi ha restaurants que inclouen en les seves Jornades gastronòmiques ( ja siguin del musclo, del llagostí, de l'escamarlà, de l'oli..) un bon plat d'arròs.
Si. Ara han començat les Jornades Gastronòmiques de la galera i s'han unit tots els pobles pesquers de la costa daurada amb els gremis de restauradors. Una iniciativa de les àrees de Turisme d'aquests pobles i també de la Diputació de Tarragona.
Tots s'han unit per promocionar la galera. Aquell producte que ara busquem i que abans ens regalaven per a fer caldo.
La galera ha estat sempre tractadaa a menys per que és més difícil de pelar. I el llagostí li guanya en glamour per que es pela millor. Això també passa en la dicotomia palaia / llenguado, en el llissal / lluç i en altres productes en que es prima la facilitat en el menjar sobre el gust. Que fàcil que és menjar un llenguado però que bona que és la peluda. Que bé que es pelen els llagostins però que bones les galeres.
La galera està ja a una posició privilegiada del olimp dels aliments i encara es troba a bon preu. Tot i que si en volem menjar de bones, haureu de seguir alguns consells. El nostre és que visiteu Can Batiste. A la Ràpita.

Nosaltres som d'anar a provar arrossos però en les Jornades Gastronòmiques ens porten molts plats abans i després de l'arròs i per un preu molt econòmic. El menú del que us ensenyarem alguns plats val 35€ i això és una ganga avui en dia. Rarament torbareu millor menjar de pesca a aquest preu.

Abans de l'arròs ens porten tot tipus de plats amb i de galera però us els posem al final del post ja que nosaltres parem més atenció en l'arròs. Quant no facin les jornades gastronòmiques també us podeu atansar per que tenen bons arrossos i a un preu per sota de la mitjana del Delta de l'Ebre ( també n'hi ha algun de llagosta que demana rascar-se més la butxaca ).



Arròs melòs de congre, galeres i coliflor.


El títol ens intueix un arròs un poc caldós i amb els ingredients que promet. Però la veritat és que sorpren el gust que s'aconsegueix maridant aquests productes. El congre aporta un gust extraordinari al plat i arrodoneix el perfum de la galera. És una bocanada de mar inclosa en una cullerada d'arròs.

A Can Batiste gasten arròs del Molí de Rafelet. I concretament la varietat Marisma que com ja em dit algunes vegades és excel·lent per a conseguir aquestos arrossos melosos ( no són caldosos, no confonguem ;).
El congre ens ha meravellat molt amb l'arròs. La veritat és que no l'haviem provat amb arròs però no serà la darrera vegada.



Al plat, el gra d'arròs está al seu punt. Llarg i solt com ha de sortir el marisma per tenir tot el gust dels ingredients beguts dintre seu. La textura del bròquil li diu molt a un plat per que li dona aquella reminiscència d'horta que alguns haguèssin obviat en un plat de mar.
Animeu-vos a provar el menú. I dieu que veniu de part nostra. Ens han tractat molt bé!.



Hotel Restaurant Can Batiste  977.744.929
Sant Isidre, 204, 43540 Sant Carles de la Ràpita, Tarragona, España


Altres plats del menú. 


Caldereta de galeres amb carxofes i fesols de Santa Pau. 













Galeres calcejades amb allioli d'all negre muntat amb morter.














Nugget de galera amb cruixent d'arròs verd i maionesa suau d'adobats.
Pareu compte en aquest plat que s'aglutina amb un arròs verd que ens ha cridat molt l'atenció. És una gran recepta!.

Teula de calçots a la brasa amb romesco d'ous de galera















Mini quiche de galeres, porros ipanxeta de porc fumada. 











Postres casolans.

Comentaris

Entrades populars