Arròs de bogavant. Los hechizos de morgana.

La setmana passada vam passar uns dies a València per qüestions socioculturals. Haviem de visitar el meu germà, algunes expos i es clar, provar algun arròs.
El nostre blog parla de l'arròs del Delta de l'Ebre i de com es cuina aquí. Però com en tot, hem de sortir fora per conèixer com s'ho munten els veins que ens van ensenyar l'arròs.
Hi ha una llegenda entre els habitants de les Terres de l'Ebre que assegura que els pitjors arrossos s'han provat a València.
La nostra tesi és que no se sap trobar llocs adeqüats per menjar arròs a València.
És com si anem a menjar arròs a les rambles de Barcelona. A tots els llocs n'hi ha de gent que sap fer arròs i nosaltres els buscarem per tal fer-vos arribar de quina manera el fan.

Arròs  ( caldós) de Bogavant.

Los hechizos de Morgana és un lloc que mira de decorar les seves parets de barrets de bruixa, de graneres, de amulets i de materials rústics que inviten a somniar que la regenta una bruixa amb la seva olla d'encisos i encanteris.

I deu ser això. Per que aquest arròs de bogavant (llamàntol per a Pompeu Fabra) és màgic.
Forma part d'un menú complert d'uns 12'50€ amb postrei cafè inclosos i com podeu comprovar a les fotos, no li manca res.



Aquest arròs ha d'estar preparat amb un fons de mariscos i peix que sumat a un sofregit de cassola fan que sigui espectacular. Sense reparar en bogavant, ni gambeta roja. Amb una picada justa al final.

Els qui visiteu València haureu d'anar allí per comprovar que també fan bons arrossos i per descobrir, com nosaltres ho estem fent, que a València hi ha vida més enllà de la paella estàndard ( de conill, pollastre i caragols).

Us deixem unes fotos per que veigueu que l'arròs estava al punt exacte de cocció. Cosa que li donaria un excel·lent. 

Us he dit que és baratíssim? Donçs no perdeu punt quant visiteu a Valencia. 









Comentaris

Entrades populars