20a Diada de la Carxofa. Arròs amb carxofa i encenalls de pernil.

Ja fa 20 anys que es celebra la jornada de la carxofa a Amposta i nosaltres l'hem visitat unes quantes edicions.
És una festa de la gastronomia a Amposta tot i que només participen 10 restauradors dels quals; un és una casa d'entrepans i un altre, un obrador de pastissos. 
Desconeixo per què de la trentena de restaurants que em venen al cap només hi participen 8 i d'aquests quasi tots estan al Poble Nou.
Penso que la carxofa és un bon producte per a promocionar fora i ja fent direcció cap a la nostra tasca, amb l'arròs es poden aconseguir grans receptes.
Com la que aquí us presentem. 

Un arròs amb carxofa i encenalls de pernil.

Per a tots aquells que el volgueu provar, us animo a que visiteu el GATSBY per que he pogut saber que aviat farà alguna reforma integral en el seu negoci.
GATSBY participa a la diada de la carxofa amb aquesta tapa que realitza in situ davant del públic i que despertà la curiositat entre els assistents.
Veure cuinar una arròs és una mena de acte hipnòtic que provoca que la cullera faci de pèndul als ulls dels voyeurs.
Aquest arròs s'aconsegueix amb un sofregit i una cocció quasi confitada de les carxofes fetes a quarts. Uns encenalls de pernil fan que no necessiti res més per aconseguir l'excel.lència d'una recepta que ja haviem provar a Gatsby i que continua funcionant durant l'época de la carxofa.


Comentaris

Entrades populars