ARRÒSVOLUCIÓ 000 . Arròs fet a mà.

Un dia vam assistir a la festa del fang o el fangeix i ens vam trobar a Polet. 
És un home que coneix molt el Delta i les feines que s'hi fan al camp i les de la pesca també. És un amant de lo tradicional i mira de traslladar aquesta filosofia a un petit troç d'arròs que cultiva de la manera més tradicional que pot.
Ja us vam dir que l'arròs ecològic era més que un mite donat que guanyen més de la subvenció que del producte de la collita.
Però polet li treu molt de suc a la seva terra i pot estar sempre birbant l'arròs ( treure les males herbes) per a que no li puji l'herba més amunt de l'arròs com a aquell passatge de la Biblia.
Polet també li agrada recollir i mòldre l'arròs a la manera tradicional i això comporta que l'arròs conservi bona part del cilindre.


El seu Arròsvolució 000 és un arròs altament ecològic per que les màquines són animals o humanes però això ens porta a que hi hagi algun que altre obstacle per a gaudir l'arròs al plat.

Aquest arròs s'ha de remullar un rato i la seva cocció serà molt més llarga que de costum. Amb això, si us en sortiu, podreu tastar un arròs prou ecològic però us sortirà a 5€ els 250grs si no m'equivoco. Això el fa inviable per a un restaurant però com té poca producció es queda tot entre amics.

Nosaltres hem seguit les seves indicacions i us expliquem breument la nostra recepta.

Remullar uns 15 minuts l'arròs en un colador i sedàs per que agafi humitat però que la vagi alliberant.


Sofregim les verdures. Bròquil, bajoques, carlotes, pèsols, alls i algun tomàquet i lo que tinguem.

Infusionar l'aigua amb les verdures per fer un bon caldo. No tingueu pressa.

Afegiu l'arròs i respecteu el temps de cocció indicat
Deixeu coure fort i acabeu amb foc suau.





Us quedarà un arròs molt heterogeni. Uns grans que estaran més blanquejats hauran esclatat, els que estaran protegits pel salvat estaran més dura però igualment, el valor afegit és el màxim.





Comentaris

Entrades populars