Filet de llenguado i risotto d'ortigues. Venta de la Punta (Santa Bàrbara)


D'arròs a les Terres de l'Ebre sen cuina de mil i una maneres. I mostra la gran riquesa de plats i la quantitat d'ingredients que ens ofereix el nostre territori.
En moltes entrades hem trobat arrossos molt tradicionals a partir de varietats molt comunes i de obvia cocció. Són els arrossos que més es coneixen a les nostres terres de l'Ebre i també els que més reclamen al sector turístic.
Però si volem donar una visió de modernitat als nostres productes hem d'incloure la innovació a les cuines dels nostres restaurants. 
Innovació no té a veure en restar alegries als nostres plats tradicionals sinò dotar-los d'un valor afegit per destacar.
I això ho hem trovat avui al Restaurant Venta de la Punta a Santa Bàrbara.
El Restaurant Venta de la Punta és tot un clàssic de la gastronomia del Montsià i no són molts els qui coneixen que potser un dels restaurants que hauria de atreure l'atenció de més  crítics gastronòmics. Especialment en els menús en motiu de les diferents jornades gastronòmiques que es realitzen durant l'any.
Nosaltres hem provat el menú de les jornades gastronòmiques de l'oli i no deixarem de compartir amb vosaltres (al final del post) tots els plats que ens van servir.
Però nosaltres parlem d'arròs i en aquest menu ( que nomès ens ha costat 35€!) ens hem trobat un dels millors plats d'arròs que podreu trobar en aquest blog.


Filet de llenguado i risotto d'ortigues. Venta de la Punta (Santa Bàrbara)


El plat que avui ens ocupa està elaborat pel xef Manel i té com a una dificultat (aparent) la utilització dels millors productes.


En un risotto d'arròs lo més important és la varietat i la cocció de l'arròs i com bé saben al pais de la bota, la varietat carnaroli ( que també es cultiva en grans extensions del Delta de l'Ebre ) és la millor elecció. Per que és una varietat que suportat coccions prolongades com la del risotto que ha de coures afegint en tres cops l'aigua necessaria i removent per que l'almidó del gra faci una textura melosa al plat.


A més, per acompanyar aquest plat han triat uns filets de llenguado de primeríssima qualitat i la seva combinació és ideal.

Si més ens dona el gust de mar amb les ortigues, ja podem fer-nos una idea del què us estem explicant.

Un arròs amb una cocció perfecta que fa d'aquest plat un dels top ten del nostre bloc.

I es que sempre que hem visitat aquest lloc hem provat que saben com cuinar cada varietat com ningú.

( també ens hem enterat que per a això s'han estat formant amb els millors i als millors centres de formació)



Vegeu en aquest detall la perfecció en la cocció. 

Ja us podeu imaginar com desfà a la boca aquest tast.

Però ja us hem dit que el preu inclou uns quants plats més dels que us deixem una selecció.

Jo si fos vosaltres trucaria al 977719095  abans per preguntar si podeu trobar arròs en la vostra visita. Entrendreu que no us enganyem.


Sobre aquestes línees us deixem el que més ens ha agradat del menú gastronòmic.









Comentaris

Entrades populars