Arròs de casa. Recepta de Jenny Moran. Amb arròs Ricentum

Fa uns dies que ens va arribar a les nostres mans un paquet de Ricentum sèrie numerada i limitada de l'anyada del 2012. Diuen que és el millor arròs del món i nosaltres no ens podiem resistir a comprovar-ho.

Si al final del post us agrada us deixem l'enllaç de la seva web
http://www.ricentum.com/

Ricentum elabora el seu arròs al Delta de l'Ebre amb la planta de la varietat bomba i ho fa seguint els processos de conreu tradicionals. Processa el seu arròs a un petit molí i controla cada pas amb molt de carinyo. Aquest valor afegit ja diu molt de les característiques del seu gra. Que serà blanquejat en menor mesura i això condicionarà la seva transformació a la cuina.

Per a fer el tast, li demanem a Jenny Moran, gran coneixedora de l'arròs, del seu gra, dels processos de conreu i industrials. De com passa pel molí, de com es blanqueja i com s'envasa. Però a més, la seva procedència (és nascuda a l'Ecuador) fa que hagi cuinat arròs de totes les varietats, modes i preparacions. Puc assegurar que rarament trobareu ningú que pugui donar-li a l'arròs un punt tant acertat i si els trobeu, poseu-vos en contacte amb nosaltres que l'introduïrem al bloc.

Continuem assegurant que el marisma és la varietat més gustosa, que absorbeix millor els sabors i ens dona una textura molt agradable al paladar. Però aquest bomba ens fa dubtar molt. En anteriors posts menyspreuem que els restaurants utilitzin arròs bomba, però continuarem provant arrossos i esperant que ens facin canviar d'opinió. Estem oberts a provar i provar arrossos i arrossos.

Escribim aquí al bloc que el que a nosaltres ens interessa més és, entre altres objetius, el punt de l'arròs. Ens dona igual si porta llagosta o bogavant, galera o gamba, anguila o angula. Un arròs passa principalment per un punt idoni de cocció. I això és el que ens proposa Jenny.


Un arròs de casa, amb ingredients molt modestos, fàcil d'aconseguir i amables a la butxaca.

 


Arròs de casa.

Ingredients.

Pebrot vermell
Pebrot verd
Pollastre a trossets
Costella de porc trossejada
Sípia

Picada de ceba, tomàquet, all i julivert.

Un brou de peix de la iaia       (1200 ml)
fet amb betes, cranc negre, morralla, burrets, peludetes, rata, juriola, galeres, congre i un bon sofregit.

Arròs Ricentum anyada 2012    (400 gr)

Picada d'all i julivert.


Elaboració.

Com us fem arribar el procés amb imatges només us apuntarem que ha anat afegint els ingredients en el seu ordre habitual.

Sofregit la costella i el pollastre. Afegir el pebrot; la sípia seguidament i la picada del sofregit.
Sofregir un poc l'arròs amb els ingredients i donar-li caldo de peix en una proporció de 1 a 3 amb l'arròs.
S'ha respectat justament les recomanacions del productor de l'arròs. 16 minuts a foc viu i 5 de repòs.

L'arròs resultant ha estat de 10. Un arròs molt senzill que us invito a que proveu de fer. I es clar, enviar-nos per al nostre bloc.




































Comentaris

Entrades populars