Algunes varietats d'arròs. Recomanacions.

Alguns dels lectors començen a confiar en la opinió d'aquest bloc alhora d'anar a provar un paella o un arròs a les Terres de l'Ebre i molt especialment al Delta.
Aquestes sol·licituds ens fan continuar en l'afany de trobar bon arrossos a les Terres de l'Ebre i ens van suggerint noves entrades al bloc.
Aquests últims dies he rebut algunes demandes relacionades amb l'arròs però que no van amb els objectius del bloc.
N'hi ha que m'ofereixen d'anar a provar les seves paelles però llavors no puc garantir que els lectors puguin arribar al provar-lo. Per això sempre escric entrades sobre llocs oberts al públic i amb una oferta permanent d'arrossos.
D'altres em recomanen arrosseries d'arreu de l'estat, però varem marcar-mos uns límits territorials a les Terres de l'Ebre, que podrien arribar a comarques properes com Maestrat o Baix Maestrat forçant la criva.
Però cada vegada més alguns lectors demanen com poden aconseguir aquests arrossos per als seus invitats o familiars.

Si heu anat seguint les entrades anteriors no podem arribar a definir quins són els ingredients estàndard de l'arròs de les Terres de l'Ebre. Vam poder arribar a assegurar que la paella de les Terres de l'Ebre era la del sofregit amb alguna verdura i conill, costella de porc i pollastre amb alguns productes del mar com pop, sepia, musclos, cloïsses, gamba/llagostí/escamarlà però ja vam desistir que això era molt canviant i relatiu a l'oferta de mercat de temporada o senzillament al gust del cuiner/comensal.
Això ens donar més aire per saber que tenim moltes entrades per davant visitant la gran varietat d'arrossos que es cuinen als restaurants d'aquest indret tant ric que són les Terres de l'Ebre.

Però si una cosa podem assegurar és que posis lo que li posis, és molt important escollir una bona varietat d'arròs. I és l'única recomanació que us podem donar.

L'arròs del Delta de l'Ebre tampoc s'arriba a entendre en un dia doncs hi ha moltes varietats amb propietats organolèptiques diferents que necessiten coccions diferents per arribar al punt exacte per a l'arròs.
Nosaltres no tenim al nostre abast totes les varietats d'arròs, ni devem conèixer totes les marques comercials però si que hem parat compte i hem anotat les varietats que hem provat i quines han tingut un millor rendiment al plat.

Si hem triat aquestes tres varietats no és per que hagin de ser les millors absolutament però si que en podem donar garanties de que hem menjat arrossos excel·lents amb aquestes.
N'hi ha de diferents varietat i de diferents preus per a tots els gustos.

ARRÒS BOMBA MAS TRAMONTANO.



















És un arròs de la varitetat bomba que es cultiva al delta i està envasat a Tortosa.
Sabem que alguns són amants de realitzar arrossos amb la varietat bomba. Però no ens agrada recomanar-lo per que no abosorbeix els sabors amb la facilitat d'altres i demana una cocció diferent.
N'haureu d'afegir mlt més brou i coure'l durant quasi 20 minuts.
El preu per kilo sol estar vora els 4,50 € i el podeu trobar a botigues especialitzades o agrobotigues
Però us podem assegurar que ben cuinat és un dels millors arrossos que hem provat.




ARRÒS MARISMA LO NOSTRE ARRÒS






















Tot i que els fabricants de la varietat marisma els agrada recomanar per a arrossos caldosos, per que enfoquen altres productes destinats als arrossos cuinats a la paella a nosaltres ens agrada moltíssim trobar-mos aquesta varietat al plat. Considerem que té les millors propietats per a conseguir el punt exacte de l'arròs.
L'arròs marisma necessita 2,5 parts d'aigua per arribar a un punt òptim de consum però té una cocció molt ràpida amb un temps rècord de 10-12 minuts que podriem resumir en 7minuts de foc fort, 5 minuts de foc baix i el temps necessari de repòs.
Aquest arròs es ven a agrobotigues, botigues gourmet i especialitzades. Però també el podeu trobar en algunes fires.
El preu ronda els 2,40 € el kilo.


ARRÒS SOS
















L'arròs SOS és un arròs extra que pasa rigurosos controls de qualitat i que conté una acurada sel·lecció de varietats autòctones. És l'arròs de pagès, el que sempre s'ha consumit al nostre territori i que és el que marca la referencia al paladar. L'arròs que coneixem de sempre és aquest.
Però aquest caire domèstic no li resta dificultat sino que haurem de ser més curosos a l'hora de vigilar-lo. Si aconseguim fer un bon arròs amb aquest, serà el millor arròs que mai hagueu provat per que absorbeix els sabors de manera excel·lent i en el seu punt òptim de cocció té una textura sobresalient.
aquest arròs pot ser el que millor distribució té per tot l'estat i el podrem trobar en supermercat d'arreu de la península.
Té un aspecte semiperlat i conté varietats com montsianell, gleva que són de les més tradicionals del Delta.
El preu ronda els 1,40 €



Aquestes tres són les nostres recomanacions però us invitem a que ens recomaneu les vostres i ho farem arribar als lectors.

Comentaris

Entrades populars