L'arrosseria. Un lloc on l'arròs hi pren vida.

La cultura de l'arròs, com la cultura del vi o la cultura de l'oli s'expandeix i creix quan aprofunditzem en el seu coneixement. Coneixer la cultura de l'arròs és conèixer el seu cultiu, les varietats, el cicle de vida, els agents que obstaculitzen el seu major rendiment i també és viure la sega. Conèixer la cultura de l'arròs també és saber sobre la seua distribució, el preu de venda i compra, les marques les cooperatives i els envasos i presentacions. També és conèixer les seves propietats culinàries i entendre els subproductes que l'arròs genera. Conèixer l'arròs és honorar-lo com toca a la taula i respectar-lo al plat.L'arròs mereix respecte en cadascuna de les fases de la seva vida desde la llavor fins al teu paladar.
I per menjar-te un arròs no necessito posar-me en una nau industrial amb dos-cents comensals que comparteixen calor, converses, crits, i torns. No necessito una zona d'esbarjo ni un pàrquing per a tres-cents vehicles. No necessito un buffet amb centenars de productes. Necessito calma.

Necessito un espai amb una bona decoració interior per a guanyar en descans visual. Per entregar-me a menjar amb consciència. Per a veure el treball d'interpretació que ha fet Hidráulica a l'Arrosseria.
Necessito perdre la vista en un restaurant i que senti pau.

A natros, l'arròs ens mereix respecte i el volem compartir en un ambient tranquil, en unes receptes que el revaloritzen, amb cambrers que ens parlen i ens tracten de tu. Que ens recomanen i ens atenen sense presses i sense pauses.
L'arròs el volem en un bon plat. No ens agrada tant una muntanya d'arròs sobre un plat de plàstic. Volem estar a gust. I pagar per això. Per totes aquestes coses. Pagariem qualsevol arròs ben fet si ens el podem menjar en condicions millors que a casa.

Avui hem visitat L'arrosseria i l'arròs del Delta ha sortit guanyant.

En totes les Terres de l'Ebre encara no havia vist una arrosseria. Si que ho havia vist a València i també a Barcelona. Però excepte un cartell en algun establiment. Ningú li ha volgut donar a la millor que tenim, el més gran protagonisme. Per que en molts restaurants l'arròs és allò que ve despres dels entrants. Molts entrants. Calamars, Musclos, Xapadillo, Anguila fumada, Xipironets, Bunyols, Anques de granota, Amanides diverses, Mariscos i marisquets i algun embotit que altre. Però ningú li ha dit a l'arròs: - Tú seràs el protagonista.
I L'arrosseria li ha fet un favor a l'arròs del Delta. Tot i que només cuinen amb Lo nostre arròs, el favor li fan a tot l'arròs que es cultiva a les Terres de l'Ebre.

Ja sabeu que darrerament surten articles en mitjans centralistes que recomanen els millors arrossos del país i no en posen cap de més avall del Coll de Balaguer. Però podria ser que nosaltres no sabem vendre bé el nostre arròs i no li donem el protagonisme que li cal.

L'arrosseria, partint del nom, ja ho fa. Però és que, a més, cuina l'arròs amb el respecte que es mereix i ho fa en receptes que en pocs dies han esdevingut carta de presentació dle restaurant.

L'arròs d'anguila i pato és per a nosaltres un triomf. Acostumats a trobar pato confitat a les paelles del Delta, poder difrutar de talls de pato ben sofregides i cuites, amb anguiles de mida premium ens fa sorprendre. L'arrosseria ha apostat fort i ho vol fer des del producte. Ja es qüestió d'ideologia, l'arròs s'ha de respectar. Aquest arròs fa podi. El tornarem a demanar les vegades que calgui per que segur que sempre hi ha quelcom que millor. Nosaltres us recomanem que el proveu.
L'arròs d'ortigues ( que de vegades acompanyen amb algun canyut ) és el plat estrella del restaurant. A cada cullera, un flaire de mar. A cada cullera, mil gustos. L'arròs d'ortigues no és ni de bon tros tant fort com ens pensavem. És un arròs de gust suau i a la vegada exòtic.
A l'arrosseria li hem d'agraïr moltes coses la primera és que amb el respecte que els pagesos tracten els seus cultius, ells tracten l'arròs amb els seus plats. 
Aneu a provar-ho!. La gent que us serveix a taula ho fa per vocació. Us sentireu ben atesos. L'arrosseria

AdreçaCarrer Barcelona, 54, 43870 Amposta, Tarragona
Comentaris

Entrades populars