RESTAURANT L'ANTIC. Descobrir encara més l'arròs.

Tantes Jornades Gastrònomiques de l'arròsi encara penseu que podeu sorprende a algú? Centenars d'entrades al blog i penseu que ja no podem admirar més versions d'un mateix producte?
L'arròs és un dels aliments més consumits al món i es cuina de moltes maneres al món; però sabeu què? A l'Àfrica fa anys que el cuinen igual, a Àsia tenen poques variacions i a Amèrica del Sud les receptes es poden comptar amb els dits. L'arròs blanc és l'estrella al món. S'acompanya en tot. Blanc, bollit i acabat al vapor.
Per què hauriem de cuinar-lo de manera diferent?
Jo penso que l'arròs que acompanya és un subordinat i que la majoria de plats d'arròs no li donem el protagonisme a l'arròs sino a l'ingredient que li dona gust, al tall, al peix, a la salsa que s'hi posa.

Al Mediterrani ens agrada divertir-nos en aquest aspecte i variar, per que el nostre clima varia, els nostres productes varien i per que cuinem a casa, al camp, al tros, a la ribera, en llenya, en gas, en olla, en paella o al forn.

Aquesta varietat fa que les recepte siguin molt riques i aquest bloc n'és un exemple.
Però això necessita de líders, de gent treballant i provant, investigant hores i per supsat cometent errors. Pensant noves sol·lucions i buscant com podriem dignificar millor aquest producte tant nostre que és l'arròs.

Sabeu qui ho fa això per aquí? En coneixem alguns. Però en motiu de les Jornades gastronòmiques hem provat el menú de l'Antic. I Nuria ens meravella a cada plat, i va sortint per explicar-mos com va arribar a trobar la sol·lució i com va ser el procés.


Les croquetes, els bunyols, les bombes i altres receptes utilitzen com aglutinant la beixamel, la patata o alguns engruns de farines diverses però aquesta bola cruixent d'arròs amb acompanyament de melmelades (tot fet de casa) ens deixa amb ganes de provar-ne una més. Però sabem que hi ha molts plats en el menú. 


També volem destacar aquest bacallà sobre una base d'arròs planxat que només de veure la foto recordem deliciós. 



Sembla que el plat estrella hauria de ser el final però cal tenir molt en compte aquest timbal d'arròs amb foie i reducció de licor per que serà de lo més bo. L'arròs aquest està al seu punt i costa entendre per què no en voldriem un altre. És un plat que en aquesta mesura és deliciós però no podria ser un plat principal. Aborririem el foie i la reducció. 


El plat principal és un arròs caldós mariner i ens fa pensar que al nostre territori fardem molt d'arrossos secs però no li prenem atenció als caldosos. Solen ser els que més es recorden, els més gustosos i per contra, els que menys solem fer quant estem en grup. El caldós no és un arròs social?






Fins i tot els postres poden incloure diversions i arrossos. I si algú pensa que acabariem cansats de l'arròs va molt equivocat. Vosaltres encara voldreu un licor d'arròs després d'aquest dos postres amb arròs. 




No és un menú per celebrar la plantada de l'arròs. És un menú que investiga i potencia cada característica de l'arròs. Nuria. Felicitats. Cal gent com tú cometent errors als fogons per acabar presentant estes meravelles.

Us deixem el menú. Mireu el preu. És de risa.



Comentaris

Entrades populars