Restaurant Ullals. Amposta.

El restaurant Ullals no és una de les destinacions pintoresques del nostre territori. No està al Poble Nou, no li cultiven arrossars al voltant, no té vistes al mar. No acostuma a sortir als itineraris previsibles per als visitants al Delta de l'Ebre i no està decorat amb fotos antigues o aparells de l'antic cultiu d'arròs.
Aparentment no és una destinació turística obligada i està a un carrer secundari d'Amposta.
Però, ara que ho pensem, està enfront d'un dels millors parcs del territori i està a tocar dels serveis que ofereix una capital de territori com Amposta. Us diré com a afegit que el Restaurant Ullals té una participació molt activa en la comunitat gastronòmca a Amposta. Formen part del col·lectiu gastronòmic de l'arròs, fan tallers a l'oficina de Turisme d'Amposta i fins i tot són part de les persones que formen a professionals en l'àmbit de la restauració i el turisme a la ciutat. Fan algun curs amb la gent d'espai Riu i col·laboren molt amb les entitats ampostines. Aquesta imatge si que la tenen.
Així doncs, ens aventurem a buscar un arròs al Restaurant els Ullals i us avançem que hem tingut èxit. Sabiem que un arròs d'aquesta categoria no podia estar a l'aparador turístic i que el bon treball no tan sols s'aconsegueix a destall si no que el treball especialitzat també dona fruits.
Abans que res us deixem les seves dades que moltes vegades oblidem per si voleu reservar.

Restaurant Ullals
Carrer Burgos, 34, 43870 Amposta, Tarragona
Festival de l'arròs.  
La nostra visita coincideix amb les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs a Amposta però anem un grup de gent i farem el menú diari. Atenció per que per tan sols 13€ hem tocat cel.
Com som tastaolletes hem demanat uns primers variats i hem pogut arribar a demanar de segon fins a tres arrossos que us posem aquí per a fer-vos la boca aigua.
No us farem relació dels entrants però si que us direm que són de primera divisió. Portem pressa? Doncs anem als arrossos directament. 
Una paella marinera
 La paella marinera que ens han tret és una paella marinera de fotografia. Amb el que sol portar la paella marinera, arròs amb fumet de peix a partir d'un bon sofregit, fruits del mar i un poc de picada. ´Es el què voliem i és el que ens han portat. El punt de cocció de l'arròs és ideal. Un pèl dur arribant a taula i perfecte després de tres minuts d'espera. Quant més arròs menjaves, més bona estava
Un arrossejat 
L'arròssejat potser un dels millors que hem provat. Sigui per que teniem gana i la companyia era bona o per que sembñava que tot el sabor s'havia colat dintre de l'arròs. Suposem que l'arròs és de montsià extra i la textura ens dona moltes garanties que així sigui.
No és el plat que haviem demanat però han fet mesura i n'ha sortit algun plat més per què el provèssim tots. N'hagués menjat molt més. 


Un arròs caldós 
L'últim arròs que vam provar tenia un poc massa de "pimentón" i ens va amagar massa el sabor d'allò que esperavem. Feia un temps que desitjavem provar un arròs caldós tant bo i ens ha estranyat trobar aquesta joia "tant lluny de la llotja".
 
Hem avisat a Arantxa, la responsable del restaurant per anomenar-li que el repòs de l'arròs a dintre del caldo mentre es refredava un poc ( és estiu) li ha fet guanyar molt. 
Hem aprofitat per preguntar-li si tot lo que ens havia tret al menú era certament el què oferien a qualsevol cient als migdies i ens ha assegurat que així era. Que potser als entrant ens ha corregit algun plat amb coses imparells ( ja sabeu, posar una torrada de més per fer-les parells i que en provessim tots) però que tot el que hem menjat ho podia trobar qualsevol per 13€ ( no sé si eren 13,50 o 13).


Si heu de visitar el Delta de l'Ebre o Amposta també podeu trobar bonas arrossos en punts estratègics que no són aparadors però que cal visitar.Comentaris

Entrades populars