La Gastronomia del Delta en joc.

El redactor de Joc de Cartes es va posar en contacte amb nosaltres per assistir al programa a la grada dels foodies però no hi vam poder assistir. Haviem d'anar a aportar crítica però pensem que nosaltres ens hem de fer força en algo que ens ha costat molt aconseguir. El nom de la gastronomia de Delta està en joc. Al final, l'equip de producció no inclou grada de foodies i no ha calgut anar. Però ens agrada veure'l i volem compartir amb vatros algunes opinions.

Quant surti on line us el compartirem. Ara només hi tenim el Teaser en aquest enllaç.
El millor restaurant d'arròs del Delta de l'Ebre


Estem veient el programa i volem comentar-lo amb vatros. Creiem que si volen trobar el millor arròs del Delta hauran de voltar per tots els restaurants. Cadascú el fa d'una manera i amb ingredients diferents.

Al restaurant Albert Guzman hem vist des de darrera de la pantalla uns arrossos ben aconseguits.
Incloure noves tècniques de cocció als arrossos ( hem vist el fumat en campana ) els actualitza, algo que ens falta a la nostra cuina del Delta. Albert Guzman serà un dels encarregats de renovar la nostra cuina. Tots els altres plats són d'autor i ens ajudarà a descobrir-los de manera innovadora.
Vam visitar el seu restaurant. És un valent i ho mostrem en aquest enllaç antic.
http://www.arrosebre.com/2016/01/les-delicies-la-rapita.html


A IDA Can Machino s'hi va espressament, se'l coneix de fa anys i per experiència us he de dir que la gent el busca. Algunes de les cerques de google vana parar a la nostra entrada del blog.
A Can Machino trobarem la cuina del Delta tradicional i de primera mà per que la familia són pescadors i tenen peixateria.
La paella d'ortigues, a part del color ( que no afecta al sabor ) ens agrada molt i l'arros d'ànec ens ha sorprés encassola. Hem acostumat a provar-lo sec. Ens agradarà saber si l'ànec és sofregit i bollit o confitat prèviament. Penso que no han parlat de la cocció de l'arròs per que devia estar perfecte.
Ens ha agradat que portin menjar blanc que també és a base d'arròs. Si busquen arròs al delta potser el podran trobar als postres o al licors.
Nosaltres l'hem visitat alguna vegada i un dels millors arrosos l'hem trobat allí.
http://www.arrosebre.com/2011/06/ida-can-machino.html

A Mas de Prades vam anar un dia i si que vam trobar un bon arròs però mai vam fer una entrada al blog. Vam anar amb Sergi el meu amic i jo no hi havia estat mai. Allí podeu trobar bona cuina i productes de proximitat, tant com als altres, es clar.
Recordo que un restaurant acabava els arrossos al forn com aquest, és una manera de donar-li un toc fumat molt interessant per als arrossos quant no ho pots fer a la llenya.
Fer un arros amb verdures i controlar la sal és difícil. El de bacallà ens ve de gust provar-lo i el de pato, si s'acosta al que fa el Galatxo podria ser espectacular.
Mas de Prades, Can Casanova i molts d'altres porten el poble de Deltebre a primera divisió en arrossos del Delta.

El que no coneixem és la SUBHASTA, l'Ametlla de Mar no ens queda a prop però hem anat alguna vegada. Però una cosa que valorem molt és la dinàmica d'aquests restaurants. Que tenen aquestes cartes variables, estos preus cambiants i estos "imprevistos" de producte. Si tenim peix de la llotja ho haurà de fer molt malament.
Els arrossos amb castanyons mos ha despistat. Encara no sé que són. Tornarem a veure el programa.
L'arròs de tonyina no l'acabem d'entendre però l'haurem de provar. No? Veurem com de fort pot quedar amb l'ostró..

Nosaltres no mos posem en lo preu, en les taules, la música ni el ball. Voldriem haver provat lo que han provat i jutjar però des de la pantalla poc podem dir.
Ara, pensem que no només natros tornarem als restaurants estos si no que ho farà molt més gent.

Per que la cuina del Delta té tot això que heu vist al programa i molt més. Doneu una ullada a estes pàgines del blog que trobareu els millors arrossos de les Terres de l'Ebre.

Publiquem esta entrada abans de coneixer quiha guanyat. Per que pensem que han guanyat tots. El fet d'estar escollits els fa uns restaurants de primera. Però no entrarem en valoracions per que no volem desprestigiar-mos. Entre tots volem portar la cuina del Delta molt lluny.




Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars