Arròs cremós de pollastre a l'Antic Molí. (Ulldecona)


La naturalesa del blog arròs Ebre té la condició de buscar els arrossos de les Terres de l'Ebre i fer-ne comentari alhora que creem un directori de les possibilitats que podem trobar alhora de cuinar l'arròs.
Aquí a les Terres de l'Ebre tenim un bon grapat de restaurants que cuinen arròs, fins i tot alguns s'han especialitzat quasi bé com a arrosseries. És per que som terra d'arròs.

Però les Terres de l'Ebre no solsament són terres d'arròs. Són un espai ric en tot tipus de productes i de primera qualitat. Vi, olis, ramaderia, mel, fruites i verdures són alguns dels productes que s'exporten arreu. És tot un privilegi que els restaurants saben valorar positivament i l'Antic Molí ho converteix en fil argumental dels seus menús degustació que són un tast complert de la seva carta. 

La nostra visita a l'Antic Molí requeria que la companyia fos escollida ja que en un menú degustació ens passarem bona part del temps comentant les petites particularitats dels plats o generarem converses que ens faran del dinar una experiència inoblidable. Us asseguro que anar a menjar sol no hagués igualat el fet experiencial d'aquest àpat. Jo he anat amb el grup de treball del Llar que tots tenen grans competències per a l'anàlisi de cada cosa que ens presenten.

Dintre del menú de degustació, que és un TOT de productes de proximitat, trobem molts productes de les Terres de l'Ebre cosa que potencia la idea d'Slow Food que vol comunicar el restaurant. No tan sols per utilitzar productes de la zona, si no per fer del ritme del menú, l'espai entre plats, les converses amb el cambrer ( un tio excel·lent ) i la informació que ens donen algo tantric, reposat, relaxat.

De Cada degustació us adjuntem una petita imatge per que en tingueu una imatge global del menú però el nostre anàlisi es basa, com sempre, en la degustació de l'arròs.

Arròs Cremós de Pollastre. 



L'arròs cremós de pollastre que ens presenta Vicent Guimerà, xef de l'Antic Molí és un plat estrella. De cullera, al marge de la petita degustació però amb el mateix tractament delicat que els treballs més minuciosos del menú.
Un arròs bomba acompanyat d'un cruixent de pell de pollastre i bolets de cardo. Acompanyat d'un maridatge amb cítrics que li confereix un exotisme i amb el contrapunt d'una crema d'all i de pastanaga que porten el plat cap a un terreny més tradicional. Les piràmides de cristalls de sal converteixen cada cullerada en una experiència diferent.
La cocció de l'arròs bomba del Delta de l'Ebre és perfecta. Al punt òptim. I així hi assegura la varietat bomba. L'element melós que lliga el plat té reminiscències de fumat o de barbacoa. Tot lligat és un plat complet que en format degustació és excepcional. A diferència d'altres arrossos, és un plat complex per ser únic plat principal d'un àpat però dintre d'un menú és una de les millors experiències.

No podriem millorar aquesta proposta però ens hagués agradat provar-lo amb altres varietats que no pas el bomba. Si bé el risc augmenta, el benefici al plat seria notable.

Tant aquest plat com tot el menú ens demostren que Vicent Guimerà s'ha merescut el títol de cuiner de l'any i el seu restaurant compleix les expectatives de la Estrella Michelin que li han otorgat recentment.

Esperem que continui acumulant èxits per que ho fa en benefici de les Terres de l'Ebre, d'ell mateix i del seu restaurant. però molt més important, per que això ajuda a que ens aporti als clients del seu Restaurant poc a poc coses més extraordinàries. 
























Comentaris

  1. Pel que vex es un plaer degusta el menu del antic moli un comentari a la altura ques mereis felicitats pel comentari i felicitats de la feina ben feta del antic moli!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars