Arròs de muntanya al Restaurant Europa. Fredes.

Al límit del Sud de les Terres de l'Ebre, més enllà del riu Sènia, entre boscos de muntanya hi ha un nucli de vivendes conegut com a colònia Europa.
La denominació té a veure amb que els primers promotors de la urbanització tenien relacions empresarials a la colònia Europa de Benicarló i el restaurant/espai social del nucli de vivendes es denominà Europa.
És un espai de residència, lloc d'hospedatge amb habitacions i vivendes però també lloc de pas per a caminants, caçadors, treballadors rurals i veïns. Punt de trobada de visitans del Parc Natural de la Tinença de Benifassà i restaurant que ens rep a la família un dissabte de setembre que resultarà memorable. 


El viatge és extraordinari i ens trobem, pujant per La Sènia, la Font de Sant Pere el pantà d'Ulldecona, Boscos fotogènics, camins sinuosos, el Monestir, ramats, animals salvatges i tot un conjunt natural de cinema (acosteu-vos a la porta del monestir per comprovar aquesta última afirmació).
Nosaltres anem a provar un arròs en un lloc que tot i estar a tocar a les Terres de l'Ebre, és administrativament més proper a la ciutat de València. Com ens faran l'arròs? 

Arròs de muntanya

Un arròs de muntanya ens parla de verdures cuinades a la vora en terrasses fresques i ens permet trobar pollastre, conill i costella al tall. 
Un arròs no necessita més però s'ha de tenir mestria per cuinar-lo i resoldre la eqüació de la recepta. 
Al restaurant Europa fa 40 que resolen l'eqüació. Tot un mèrit. 



Al Restaurant Europa parareu o haureu parat per a menjar una de les millors carns dels ports però no se si haureu provat la paella.
Hereva del sistema de cocció valencià i amb els millors vicis d'aquí. Sofregeixen ben bé i poc a poc la carn i les verdures i les fan bollir un bon rato per infusionar-ho a la manera de la paella valenciana.


Però es permeten la llibertat d'escollir els ingredients i donar-li l'acabat propi. La llibertat de no regir-se per estàndards fan que l'arròs que hem provat al Restaurant Europa sigui extraordinari.
Serà que la carn és de cinc estrelles o per que hi tenen la mà trencada però no haviem provat arròs així frontera enllà del Sènia. Sempre ens haviem trobat amb bons arrossos de litoral i amb paelles valencianes també bones però no amb aquesta llibertat de moviments.


Nosaltres no hem volgut marxar sense provar algun tall de carn a la brasa però el que ens ha sorprès és que hem trovat la millor cuallada que hem provat. Feta amb llet de cabra recent munyida ens ha fet esclatar els sentits.
Ja tenim ganes de tornar i ara que venen els primers freds tindrem la mirada fixada.


Comentaris

Entrades populars