Arròs amb galeres i carxofes. Restaurant Les Moles

Al Restaurant les Moles d'Ulldecona li ha donat recentment una estrella Michelin però us confesso que penso que ja fa uns anys que se la mereixen.
No están especialitzats amb arrossos, però sabem que com els bons musics, ho toquen tot. 
Aquest tipus de restaurants basen més el seu producte a partir d'un menú degustació que sovint té un argument o un fil conductor que va recorrent.

Parlo amb prou desconeixença però no acostumen a tractar en paelles i arrossos, si bé penso que ho farien amb molt de criteri. 

Però avui us presento un dels plats que configuren un dels menús de cel·lebració. 

L'arròs amb galeres i carxofes


No hi tinc res que objectar a aquest plat per que l'arròs estava en el seu punt (melós) i els ingredients estaven presents a la mesura que es necessitava. 

Si voleu, anomenaré la gràcia que tenen els restaurants d'alta cuina per picar els ingredients fins al punt de fer-los invisibles. Dic això, no com a queixa, si no com a apunt. La carxofa i les galeres no es veien però es suposa que s'havien colat o picat o infusionat. Ell sabrà on són (no som tant preguntadors) però l'arròs si que tenia gust de galeres i carxofes. I molt bon gust. Estava molt bó. 
(Anoto que és un plat que es menja a l'apertitiu exterior i no té sentit pelar galeres de peu). 

I no hi ha "però"? Si home. Sempre en podriem trobar algun de "però". Que si a la llenya es menja millor, que si aquell o l'altre producte... Però aquí parlem d'un arròs i aquest arròs està cuinat a la manera del rissotto. I com a rissotto és un 10. L'han clavat. 

L'amfitrió de la cel·lebració va demanar que tots els productes siguin de la terra. I sí. Sí que es conrea arròs carnaroli (el més adequat per al rissotto) a les terres de l'Ebre. No molta extensió però si que se'n corea. 

No és el plat més típic de la zona però la galeres i les carxofes el situen com un plat molt representatiu de les Terres de l'Ebre. 

Molt bé Jeroni! Esperem algun dia provar alguna paella que a Ulldecona en tenim bones referències. 





Comentaris

Entrades populars