La Barraca del Delta

Hi ha al Delta alguns establiments clau que a més de cuinar, són far gastronòmic.
Amb això ens agrada explicar que a més de cuinar, poden dinamitzar el territori des de molts punts de vista. Alguns per que tenen un petit nucli zoologic, altres per que tenen un espai d'interpretació d'algun element del Delta, altres per que lideren accions turístiques. I alguns per que sobretot, són grans establiments gastronòmics que enalteixen tota la gastronomia del Delta.

Tot és important però aquí venim a menjar. I tornem a repetir que per a menjar, paguem. Diners. Si, diners, aquells que costen molt a guanyar avui dia.

I no ens agrada apostar 90€ a un cavall perdedor, així que em de filar prim; molt prim quant anem a un lloc a provar un arròs que ven la ració d'arròs a 15,85€.
Si la memòria no ens falla, és el preu més alt fins ara pagat per un arròs a les Terres de l'Ebre.

I triem un arròs de gambes i galeres.

No parlem del mantel de paper, ni de que l'arròs tarda de 30 a 40 minuts a sortir. Això a nosaltres ens dona igual. El que ens interessa és l'arròs. Tot i que veient el foc exterior ens hagués agradat que allí es cuinèssin els arrossos. A la llenya.

A voltes, escollir-lo amb uns ingredients o altres ens pot modificar el tast, però tingui el gust que tingui al final, el que compta és l'arròs.

Ens agrada molt que es sumen a la tendència de demanar per a cada arròs la possibilitat de servir-lo sec o melós. Això diu molt d'ells, tenen molt bona vista en això. I també tenen molt bona vista escollint l'arròs.
Lo nostre arròs té uns productes excel·lents i aquí utilitzen, o el marisma , o el bomba. Segons informen: el marisma per a caldós i el bomba per a arrossos (això ho entenen al revés a casa nostra). Però només la tria ja és bona.

L'arròs de gambes i galeres porta, a més del que ja es suposa, pèsols, almeja, sípia, julivert, un sofregit o picada triturat i arròs bomba.

Els ingredients tots cuinats amb els cànons de mestre. Però només hem d'afegir a la balança negativa el tractament de l'arròs.





Es pot cuinar un arròs bomba a una paella o a la cassola o al forn per aconseguir un arròs sec. Si, el marisma també s'escau excel·lentment. Però un bomba acertat és de sobresalient.
El problema ve quant per a coure un arròs bomba s'ha utilitzar vora tres parts de líquid per una d'arròs. Un temps més de cocció i un poc més de carinyo. De carinyo n'hi havia, de temps en sobrava i les parts del líquid estaven a la mesura. Però em de pensar que no és lo mateix possar tres mesures d'aigua (infusionada amb els ingredients) que tres mesures de fumet de peix (més el gust de la gamba i la galera.

El resultat és un arròs un pèl passat (qui diu que el bomba no es passa?) i molt fort de gust, molt embegut de brou.

És un arròs notable tirant a excel·lent però amb 15,85€ i un bomba de l'Arròs Nostre voliem arribar a l'excel·lència.

Estem pensant en tornar aviat . Tant de bó us poguem oferir aviat una revisió del post.


Comentaris

Entrades populars