NAVIA - Les Cases d'Alcanar

La sabiduria popular ens condueix aquesta vegada a un poble mariner, Les Cases d'Alcanar, que està farcit de restaurants i dedueixo que en un 95% d'aquestos es serveix paella. 
Lo primer que ens pot dificultar la menjada és que si triem un dia concorregut no poguem trobar taula i ens quedem sense paella. El que sempre trobarem és una alternativa a menys de 10 metres igual o més interessant.
Nosaltres, a la segona varem recaure al restaurant Navia, recomants per un canareu que més d'una se n'ha cruspit. Si necessiteu més info la podeu trobar en l'enllaç
Al Navia el primer que ens diuen és que no sempre ofereixen paella i que tot i que no hem reservat ens serviran amb molt de gust.

PAELLA MARINERA RESTAURANT NAVIA


El primer que confirmem en arribar la paella a la taula és que tenen raó en que els hem agafam desprevinguts ja que veiem que en quant a ingredients ens manca alguna cosa.
No vull restar-li mèrit a fer un paella amb el que tenim a casa però en aquest cas la meva crítica és només descriptiva. 

Ingredients:

El sofregit de la present es composa de pebrot vermell, pebrot verd, tomàquet, ceba i com anomenarem més avant all. És un sofregit senzill escollit amb amor per que li dona el gust d'hort que ha de complementar una marinera.

La marinera no té grans secrets en ingredients per que freqüentment  tot s'arregla amb un bon fumet i els pobles costers en saben un bon rato d'això. Aquesta proposta duu sepia, llagosti i almeja com a únics ingredients de mar. Això tot i la senzillesa d'elaboració fa que si bé no en falta cap, de vegades pot fer que ens excedim en un altre. Si no tenim musclos posarem més almejes i això podria desvirtuar l'equilibri de gustos i tenir massa sabor a un ingredient que a altres.

En el capítol d'arròs estem davant d'un tractament excel·lent. La valentia d'atrevir-se a bordar un Arròs Montsià EXTRA obliga als de la càmara arrossera d'Amposta a visitar el Restaurant Navia per veure tot el potencial que té el seu arròs. Han permés deixar el temps just per donar-li aquell punt de socarradet que tant buscava i deixar-lo reposar amorosament per que puguin establir-se tots els sabors conjugats amb l'arròs. Navia estableix la nota màxima en l'apartat arròs pel seu punt exacte i com a mostra us deixo un detall de l'arròs.

Sempre tot es pot millorar al meu gust però hem de intentar justificar amb més o menys raó el perquè i una de les vies per on podriem pujar nota és en la finalització ( que no és l'acabat ) de la paella.
Uns minuts abans, a la paella se li ha de retornar les reserves del sofregit i no depositar-les a sobre sinò integrar-les un temps abans i tot i que no ens sap greu que s'hagin afegit els llagostins i les almejes uns minuts tard si que ens preocupa que la picada tingui tanta presència. És molt d'agrair potenciar els sabors de la paella amb alguna espècie (alguns posen romaní, altres pebre, molts picada)  però no la posem a l'últim moment per que la primera cullerada sabrà molt a picada. 
Tot són petits detalls que de vegades hem de justificar però cap d'aquestes crítiques serveix per minvar la sensació que ens deixa una paella per molts desconeguda d'un restaurant per alguns desconegut o modest perque una bona paella no la fa una bona manteleria, ni una terrassa amb vistes al mar, una bona paella la fan vora 30 anys d'experiència darrera els focs i a Navia hem trobat una bona excusa per visitar Les Cases.



Restaurant Navia 
Teléfono 977 737 401
J Miro 11
43569 les Cases d'Alcanar, Alcanar

Comentaris

Entrades populars