RESTAURANT GATSBY


Ara fa uns pocs dies vaig agafar la iniciativa de començar a visitar restaurants amb el fi de poder dotar d'entrades empíriques el Bloc. Havia de començar a provar arrossos però conscient de que desprès n'hauria d'elaborar una entrada. Això, es veritat, condicionava el comentari ja que com en l'amor, un bon arròs no és busca, es troba. Però si no començàvem a visitar emplaçaments a casa no trobariem res.
No he comentat encara en cap entrada que a hores d'ara jo no puc dir en veu alta que sé fer paelles ni arrossos doncs quant no em queda dur, se'm passa i quan no em queda salat, em que fumat. Algun dia elaboraré una entrada de les meues baralles a la cuina però ho deixarem per més endavant quant ja tingui un fonament teòric al que acollir-me.

http://www.restaurantgatsby.com/website/

El restaurant Gatsby és dels de primera línea del municipi d'Amposta. No vull parlar de la gran carta de vins que té, ni del bon servei, no vull comentar cadascun dels meravellosos plats que tenen ni incidir en la carta que mescla cuina de mercat amb vanguarda.
A hores d'ara nomès ens interessarà l'arròs i per això em disposava a demanar una Paella.
Gatsby té molts altres arrossos que tornarem a comentar en properes entrades però l'ideal a seguir és la Paella.
La paella que ens van presentar fou una paella que tardà el temps just d'elaboració i al moment exacte del primer plat després d'algun entrat i una copa de cervessa.

Ingredients: La generositat dels ingredients sense caure en l'aburriment és la primera impressió que m'emporto. Al contrari d'altres propostes que solen plenar la paella de "xixa" i que nomès fa que molestar a l'hora de mejar, al Gatsby van posar els millors ingredients que posseïen. Els de closca, bonics i frescos; els llagostins i escamarlans a més de gustosos eran de mida generosa i de millor gust. Les cloïsses, o millor dit almejes eren "de carta", i les musclos es notava que eren d'aquí. Els musclo del Delta té unes caraterístiques peculiars que els fan molt adients per a la paella i aquestos eren dels bons.
Sembla ser que un bon sofregit ha d'aportar el sabor necessari a la paella i aquest sofregit estaba fet amb el carinyo que calia.
L'arròs:
Tot té el seu secret però al cap i a la fi, si bé sense uns bons ingredients i un bon sofregit no hi ha paella; també és igualment necessari assolir el mode i punt exacte en la cocció de l'arròs.
 Segons el jefe de la casa l'arròs que s'utilitza per a les paeles del Gatsby es de la varietat Marisma. Entrarem algun comentari més endavant sobre les varietats d'arròs.
La varietat Marisma és una varietat molt adequada per a la paella però ho és millor per altres tipus d'arrossos més caldosos.
Al Gatsby la cocció de l'arròs és excel·lent, ni dur, ni passat. Però em sembla que un excès de líquid (fumet o caldo segons casos) és molt beneficiari per als bons arrossos , però no per a una paella.
La paella hauria de quedar amb un gra més solt i no tenir tant de "caldo". Això és per a mi el que s'aproparia més a l'ideal de paella, un arròs no tant caldós i si volem podriem demanar una mica socarrat al fons. Però l'elaboració d'aquest arròs ha estat a base de remenar i permetre que l'arròs agafi, com ha de ser, el gust del sofregit. Però això actua en detriment de la paella per que deixa que l'arròs vagi soltant el midó a mesura que es "mareja". Això , a voltes es supleix amb una adicció suplementària de caldo per arròs 3:1.
Tot això fa que la paella de Gatsby sigui un dels millors arrossos que pugui provar fins la data però no s'acosta a l'ideal de paella que busquem en aquest bloc.
Llevat d'aixo varem dir que ens agradava incloure altres varietats de plats elaborats amb arròs i aquest de segur estarà a primera fila dels arrossos de les Terres de l'Ebre.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars