Jornades Gastronòmiques de l'oli. Venta de la Punta.

Ja ho tenim clar nosaltres. Només hem visitat 5 restaurant d'estrella michelin però ja en tenim prou per veure que valoren molt l'innovació dintre del respecte al producte.
Els estrelles que hem visitat saben jugar amb els productes i repensar el seu paper dintre la cultura gastronòmica.
En aquest cas, l'oli que haviem entes sempre com un producte que amaneix, acompanya o ajuda a potenciar un altre producte esdevè ara tema central d'un menú.
Tot un menú que gira al voltant de les seves propietats, els gustos i perfums, la seva textura, sabor etc
Què se'n pot treure de l'oli?
I la nostra pregunta és: quina relació tenen l'oli i l'arròs?

Al Restaurant Venta de la Punta elaboren plats amb altes dosi d'innovació i creativitat. 
Us els mostrarem annexos al final.
Però ens ha agradar molt el fet que hagin fet una conjunció entre l'arròs i l'oli.
Comparteixen territori, comparteixen llocs privilegiats dintre la dieta mediterrània i ara també comparteixen plat en forma de galetes d'oli.
Unes galetes salades d'arròs que ara les acompanyen d'una escuma de vermut.



Una galeta molt cruixent, salada i aparentment especiada que en paraules del xef Manel encara han d'evolucionar més. Nosaltres us recomanem aquest producte pel seu grau d'experimentació.

Aquí us deixem alguns plats del menú gastronòmic de l'oli. Per cert, oli d'olives mil.lenàries. Tot un goig.











Comentaris

Publicacions populars