Lo Pati dels Flamencs al Poble Nou


Los de La Ràpita ne diu Lo Poblet i els d'Amposta el Poble Nou però per a tots és un dels millors llocs del món per a anar a menjar.
I es clar. Quan algú va a menjar al Poble Nou i menja bé ( o malament ) diu que ha anat al Poble Nou i ha menjat de tal manera. Si és per a bé, beneficia tots els establiments; si és per a mal, els perjudica tots.
Per aquesta raó és important que qualsevol projecte que es dugui a terme entre aquells límits sigui de qualitat. I el restaurant que ha estat des de sempre, cafè, casino, bar, centre cívic i casal ha passat per diferents mans i no sempre ha tingut éxit.
Avui hem anat a comprovar com s'ha instaurat la gent de Lo Pati dels Flamencs i avançem nota alta.  






La carta del restaurant és molt habitual entre els restaurants de menjar "típic" (no sé quin apel·latiu donar-li) del Delta. Però plats tan coneguts com l'anguila xapada ( xapadillo d'anguila ), Ortigues, Calamars, Canyuts o qualsevol arròs de recepta amb nom habitual a tot el terme es pot fer bé o millor.

Arròs de pato i carxofes.

La presentació ja explica molt per què a pocs llocs ens han habituat al Delta a menjar en cullera de fusta de la mateixa paella. Això té unes regles que uns amics nostres han descrit i que estan construïdes dos-cents kilòmetres al sur i no ens costaria res adoptar.
http://wikipaella.org/blog/15-pasos-para-comer-de-la-paella-como-toca/

No és tan habitual trobar un bon arròs de pato (dieu-li ànec si llegiu allò lluny del Delta) per estes taules però al Poble Nou si hi ha algo és gent que pugui aportar pato. I si es tracta d'un restaurant, hi ha bons distribuïdors per aquí a zero metres damunt del mar.
La carxofa, ara que és temporada la posaria a cada recepta. Hi pegue o no, la carxofa muda, aporta un sabor molt amable i lliga en tot.
Veureu a la foto alguna clariana però a Lo Pati dels Flamencs fan arròs per als comensals que digueu i si, cuinar paelles amb un ditet d'arròs comporta un risc i és que quant l'arròs diu prou, és prou. Pot quedar sec, melós i fins i tot caldós però l'arròs al punt és l'encert que mou el món i avui ha estat així.





A l'arròs de Cranc Blau ja no el cal presentar com feiem fa poc. Ara està a tots les cartes i com diriem aquí és molt sufrit. Això és que queda sempre bé, dona bon gust i no flateja mai a peix. Dona un brou prou equilibrat i completa qualsevol guisat. Avui els dos arrossos bomba ens han tornat a tombar algo que construïm i destruim a époques. El fet que l'arròs bomba no és bo. I és que no és l'arròs el culpable, és com el cuinem. I a la cuina de Lo Pati dels Flamencs fan un arròs bomba que podeu presentar a qualsevol.

Val dir que al mercat hi ha diferents varietats de bomba i de la manera que passa pel molí hi té molt a veure. Nosaltres procurem enterar-mos sempre dels secrets i en aquest cas el Molí de Rafelet té part de mèrit.





                                                            És hora de dinar?

Comentaris

Entrades populars