Arròs, col i fesols. Recepta de ma mare.

Existeix la creença popular que afirma que la millor dignificació que se li pot oferir a l'arròs és convertir-lo en una paella.
En les desenes d'entrades que us oferim en aquest blog ja establim la hipòtesi de que no és així. Que d'arrossos se'n poden cuinar de moltes maneres.
Però sempre parlem d'arròs a la paella ( la paella per coure-la) i amb un component social o festiu. De compartir un plat un dia assenyalat i amb la familia o colla d'amics.
Però hi ha un plat més de casa, de dia a dia, més costumbrista elaborat de manera semblant al recapte ( recollir diversos ingredients del rebost).
Aquest és l'arròs,col i fesols. I és un plat que, de tenir algú que el legitimés, arribaria a internacionalitzar-se molt fàcilment. A un nivell tant interessant o més que la fabada asturiana o el cocido madrileño.
Nosaltres sempre hem cregut que compartir és la millor manera de transmetre el coneixement i transmetre que coneixem. Per això us volem compartir un tresor.

Recepta:
Arròs, col i fesols de ma mare.



Ingredients:
Col caputxina
Ceba
Tomàquet

Per al caldo:
Os de bou
Os de porc
Pota de porc ( a quarts)
Cansalada

Fesols
Sal i pebre
Oli


Cal sofregir la col amb la ceba i el tomàquet conscientment.
A part haurem fet un caldo a la manera tradicional. Evitant les presses i a foc baix.
A part, també courem els fesols amb poca aigua i asustant-los (afegint aigua freda per evitar el bull unes quantes vegades). Així evitarem que es desfacin i provoquin espesar l'olla.
Afegir al sofregit el caldo en una olla. Integrar tot i afegir els fesols. Quant bulli, tireu l'arròs ( nosaltres hem fet servir Carnaroli de Lo Nostre Arròs de la Botiga del riu). 
El carnaroli és una varietat que també es cultiva al Delta de l'Ebre i és coneguda per a risottos però que soporta grans coccions i absorbeix tots els sabors sense desfer-se.

Quasi acabada la cocció, cal afegir la botifarra d'arròs, la pota de porc i la cansalada per a completar un plat molt complet, complex i extraordinari.

En aquesta ocasió, la meva mare hi ha afegit també unes pilotetes de carn que el personalitzen.

Proveu-lo a casa vostra amb aquesta recepta i envieu-nos comentaris.




Comentaris

  1. Hola...

    Y por qué se vé en la foto una morcilla?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! La morcilla es la botifarra d'arròs o baldana ,que es como le dicen a Les terres de l' Ebre.

      Elimina
  2. Ja ho tinc tot per fer-lo ...com no li puc preguntar a ma mare, ho faré en la recepta de la teua!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars