Preparat de Paella de Marisc. MERCADONA.

Ja fa uns dies que no fem cap entrada i és que com ja hem dit en més d'una ocasió, paguem tots els arrossos que menjem. Encara hi ha algú que es pensa que per tenir un bloc sobre arrossos i paelles anem de gorra pel territori omplint la panxa.
Llavors arribem a moments en que no és possible sortir a menjar fora. La crisi econòmica sacseja tots els estrats de la societat i nosaltres no en som cap excepció.
Això si. No per això hem de deixar de menjar arròs! Mai de la vida. I ara solem fer-ne a casa. Sovint comprem tots els ingredients (tenim un post pendent sobre l'economia de l'arròs-Sabeu quant val una ració per persona? us en fareu creus). Anem al mercat, triem els productes segons temporada i a casa, amb els amics, veïns, família o amb qui més de gust ens ve, ens marquem un arròs. 
Però ja fa uns dies que veiem als supermercats aquests preparats de Paella. I volem encetar una nova categoria al bloc. Preparats i precuinats per a arròs.
Tot i semblar de menor categoria ( que ho és ) és un recurs que potser a més d'un li anirà bé per sortir del pas. Per economitzar, no certament. No ens surt tant i tant barat, però veurem quines marques hi han i quin és el contingut i el resultat. 

Preparat de Paella de Marisc. MERCADONA. 

A la secció de congelats del Mercadona ens trobem amb aquest envàs que diu que porta lo necessari per a Paella de Marisc. Posant per cert que la Paella de marisc és també un arròs i una varietat de Paella ( no sé si a València ho consideren així) ens trobem en que aquest preparat conté aparentment tot lo necessari.
Mireu que en té de mar el llevant mediterrani però algú té interés en evitar allò dels productes Km0. 
Us explico. La paella i l'arròs són plats de proximitat, amb els productes que ens ofereix el territori. Amb allò que està "de temporada". Si hi ha carxofes a l'hivern es tindran en compte, i si tenim cargols els afegirem. L'arròs de les Terres de l'Ebre és composa dels ingredients que tenien a mà i la paella Valenciana té uns origens similars. La Paella de Marisc, sigui d'on sigui sempre s'ha fet en productes de proximitat.
Llavors, i sense entrar amb antioxidants, quin sentit té incloure Almeja del Pacífic, Llagostí de l'Atlàntic Nord, musclo de Xile, Cigala de l'Atlàntic Nordest i Calamar del Pacífic?
Si tot això ens oferís el riu, parlariem d'escassetat, d'embassaments, trasvassaments i espècies invasores.
Però sembla que de mar ens en sobra. 


I veient les peçes que ens venen no crec que hagin anat a buscar-les pel seu tamany. Les mides són de joc de cuinetes de Feber. Però anem a veure que tal surt el nostre arròs. 
Sembla que seguint les instruccions de l'envàs correm perill de empastrar-ho més encara així que si ells ens diuen que no cal descongelar nosaltres si que ens permetrem el luxe de treure-ho del congelador unes horetes abans. 



 Sofregirem primer les gambes i escamarlans i reservarem. Anoteu que a diferència d'altres preparats, aquest no porta concentrat de peix així que haurem de treure el gust dels productes que nosaltres li afegirem.



Es clar que aquests preparats no porten verdures, ni res per al sofregit i això és més que important per a un bon arròs. Sense un bon sofregit no hi tenim res a fer. Així que nosaltres particularment fem un sofregit de ceba, tomàquet, all i pebrot vermell i verd. 


Ara ens arriba la mare dels ous. L'arròs no s'inclou mai en aquests preparats per tant creiem que serà la clau de l'èxit. Tingui més o menys gust, les peçes més gran o menys, si no l'encertem amb l'arròs estem perdut. Avui provem una varietat que ja varem tastar al Palmar (VLC) i que recentment s'està estenen com a cultiu al Delta de l'Ebre. La Varietat J. Sendra té unes propietats molt bones per a l'arròs i ens estem enamorant d'ella. 



Després de sofregir bé l'arròs li afegirem aigua calenta ( l'altra variant seria infusionar bé els productes per intercanviar millor els sabors, però vistos els productes.. ) i courem la paella el temps determinat pel fabricant. En aquest cas, nosaltres, uns 15 minuts. Primer a foc fort i després a foc suau. 


El resultat salta a la vista, una paella de marisc senzilla, per resoldre una situació a casa. No prou digna d'un cap de setmana, però amb algunes notes positives. 
Si l'arròs està bé i el sofregit acompanya, el marisc pot arribar a ser secundari. Deixarà algo de gust però no penseu que us divertireu xuclant caps de gambes, ni repelant els escamarlans. Les funcions d'aquest preparat és donar-li algo de sabor a l'arròs i donar-li un toc estètic.
Esperem els vostres comentaris.




Comentaris

  1. Buffff jo he fet com tu alguna vegada, voler provar estos tipus de preparats, i justet el de Mercadona i el del Dia son de lo mes justet que hi ha, als del dia abunden els pesols, i el pimentó roig.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars