Abans de començar

Em dono compte que els arrossos són un gran grup del receptari popular i m'agradaria tancar el conjunt objecte d'aquest bloc a un segment concret.
Des de fa molt temps la Paella Valenciana s'ha anat diferenciant d'altres tipus d'arrossos  i ja des del segle XVIII ja es parla d'arròs a la valenciana i arròs a la catalana. Això no ens sorprèn donat que els originaris de les Terres de l'Ebre no es senten identificats amb el plat valencià donat que les característiques del producte final són bastant diferents de les que es presenten a les Terres de l'Ebre.
Si bé els ingredients inicials ja són ben diferents donat que l'arròs s'acompanya bé amb tot però millor amb el que tenim a l'abast, el procediment culinari es com, tot el plat, indiscutiblement originari d'aquella regió.
No serveixin aquestes línies per desprestigiar la paella valenciana, res més lluny de la realitat, nomès cal que entenguem que si bé el recipient i el mode de cocció tenen l'origen comú, ja fa molt de temps que es comença a diferenciar els arrossos del Delta de l'Ebre de la paella valenciana.
Tampoc existeix un ideal de plat en que fer-se referència sino que hi ha tantes paelles i arrossos com cuiners hi han al món. Però això no eximeix que poguem valorar uns més que els altres i busquem en aquestes línies alguns dels millors arrossos o paelles de les Terres de l'Ebre.
Pareix que anomenarem Paella als arrossos que compleixin amb la majoria de característiques de la Paella i anomenarem arrossos als plats que divergeixen una mica més de la convenció de la paraula Paella.
També anomenarem paella a aquells plats que utilitzen la paella, ja sigui d'acer, metall o qualsevol revestiment com a única eina de cocció.
Tot i que els comentaris pretenen ser exclusivament sobre els ingredients, la cocció de l'arròs, el gust.. voldrem afegir un component de cultura general per entendre millor l'univers d'aquest plat tant complex. Així també generarem entrades històriques, explicatives i anecdòtiques que puguin ajudar a completar la visió de l'arròs de les Terres de l'Ebre.

Comentaris

Entrades populars